Ajánló új könyveinkből (2022. augusztus)

2022-08-24

Igaz Dóra: Groll legendája

Kála királykisasszony a családjával és egész udvartartásával az év legnagyobb ünnepére, az Újhold köszöntésére készül Aláciában. De hiába kellene boldognak lennie, Kálát nem hagyja nyugodni, hogy a régi Holddal nem törődik senki.

Pedig ha a régi Hold megharagszik, az egész birodalom veszélybe kerül... Kála álmában egy ismeretlen birodalomban találja magát, és új barátaival Alácia megmentésére indul.

3-5-8 perces mesék a dzsungelből

Ebben a kötetben a dzsungelek varázslatos világáról olvashattok egyszerre vicces és tanulságos meséket.

Lépjetek be a meséken keresztül a titokzatos őserdőkbe, és fedezzétek fel a mesék szereplőivel együtt, mit rejtenek a lombok vagy a folyók vize.

Lenk, Fabian: Az app 1000 veszélye

Az 1000 veszély sorozat kötetei nem olyanok, mint az összes többi! 1000 veszély között te határozod meg, hogyan fordul a kocka, és hogyan végződik a kaland.
Vigyázz: ha rosszul döntesz, komoly veszélybe kerülhetsz! Kaland – játék – kockázat!

A mobilodra feltöltött alkalmazások a legmenőbbek a világon. Titkos ügynökként képes vagy velük távoli galaxisok meghódítására, vagy kicsit gyarapítani a zsebpénzedet az általuk vezérelt futárszolgálatoddal.
De légy óvatos, mert akadnak olyan küldetések is, amelyek életveszélyesek!

A fa és az évszakok

Kövesd nyomon, milyen egy év a kertben, hogy megismerd az évszakok körforgását!
A könyv más-más szinten, egyszerre szól a különböző korosztályokhoz, így minden gyermek számára lehetővé teszi, hogy aktívan részt vegyen az olvasásban - legyen szó akár az ismeretek bővítéséről, a képzelet megmozgatásáról vagy a rímek csengése feletti örömről.

Minden oldalon új szereplők tűnnek fel, és régiek bújnak meg, ami arra készteti a gyerekeket, hogy tökéletesítsék a megfigyelőkészségüket, és fejlesszék a szókincsüket.

Maneru, Maria: Dzsószer fáraó ünnepe

Új kalandokra indul a Mindentudók Klubja! A négy testvér ezúttal egy múmia nyomába ered, majd New York utcáin lesz részese egy őrült társasjátéknak, végül egy különleges ünnepségbe csöppennek. Kaland, tudás, kockázat…minden együtt van egy újabb szuper Mindentudók Klubja történethez.

Nógrádi Gábor: Alattunk a kincs

A 4. b osztály néhány tagja kincskeresési lázban ég. Persze csak titokban, hiszen ha nem vigyáznak, még elszólják magukat, és akkor valaki előttük találja meg a kincset, helyettük lesz gazdag. Tomi, Feró, Dina, Gabi, Olgi és persze Mara biztosak benne, hogy a kisvárosban közismert „Bolond Béla” egyáltalán bolond, és amikor arról énekel, hogy „alattunk a kincs”, akkor igazat mond. A csapat egyik fele tehát nekiindul, hogy a város alatt húzódó pincerendszerben megtalálja a rejtélyes ládát, miközben a csapat másik fele odafent őrködik…

Nógrádi Gábor új regénye nem csupán egy kalandos kincskeresés története, hanem egyúttal komoly dilemmát is feszeget: vajon kit illet meg a megtalált kincs? A gyerekeket, akik az életüket kockáztatták érte? Vagy inkább a várost, amely valóban rászorulna a támogatásra? És mi történik, ha felbukkannak az értéktárgyak eredeti tulajdonosai?

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu és a www.pagony.hu oldalakról származnak.