Ajánló új könyveinkből (2023. május)

Erdős Zsuzsanna: Engem válassz!
 

Milán lassan betölti a tizennyolcadik életévét, nincs sok barátja, de nem magányos, egy állatmenhelyen dolgozik, mert él-hal a kutyákért…

Nyugalmas napjait azonban hamarosan több esemény is megzavarja. Szinte egy időben két lány is betoppan az életébe, és az is egyre világosabb lesz számára, hogy valami nincs rendben az egészségével. A hetek óta tapasztalt tünetei kezdenek egyre ijesztőbbé válni, és mire elhatározza, hogy orvoshoz fordul, az egyik délután rosszul lesz a menhelyen. Majd sorra derülnek ki körülötte olyan titkok, amelyekről addig sejtelme sem volt, de pár hét alatt alapjaiban forgatják fel a mindennapjait.

Kire támaszkodhat Milán a bajban? Az anyjára, aki ellátja ugyan bőven pénzzel, de érzelmileg nehezen elérhető számára? Miki bára, a menhely vezetőjére, aki az első perctől kezdve úgy bánik vele, mintha a saját fia lenne? Esetleg Diára, aki elhatározta, hogy megszerzi magának a „magányos farkast”? Vagy Adélra, a menhelyen önkénteskedő lányra, akivel az első perctől tökéletesen megértik egymást?

Papp Dóra: Rúnatánc
 
A huszonnégy éves Szepes Norbert évek óta járja Európát  amióta a sorsfonalát szövő Nornák segítségével meghozta a döntést, hogy vándoréletet fog élni. Csakhogy a világjárvány a pogány csavargót is kihívás elé állítja, így Norbi kénytelen lehorgonyozni Berlinben. De nincs oka panaszra: imádja a munkáját, a csajok körében is elboldogul, a lakótársa pedig a legjobb barátja. Norbi hiába különc és tetovált, Európa bulifővárosában nála furább szerzetek is megfordulnak; mint a félig buddhista zenész, Daxten, aki mágnesként vonzza a magyar fiút.

Ám Norbi régi szerelme, Farkas Míra Berlinbe érkezik, és felforgatja a mindennapjait: a lány rátalál a fiú gyenge pontjára, aminek köze van egy norvég zenekarhoz, az arctetoválásokhoz és a lengyel erdőkhöz. És miközben a járvány az utolsókat rúgja, egy megkerülhetetlen mozgalom is felüti a fejét, amely árnyékként telepszik Norbiékra. Hiába robban be az éjszakai élet, Berlin graffitivel telepingált falain olyan sorsdöntő változások hagynak nyomot, melyekről Norbi istene, Tyr többet tud, mint bárki más.

Evans, Lissa: Bárcsak!
 
Mit szólnál, ha a szülinapi kívánságod egyszer csak valóra válna? Hőseinkkel pont ez történik! Vagyis csak majdnem, mert véletlenül a szomszéd néni kívánságait keltik életre. Aztán többek között száguldó űrhajón, viharos tengeren, izgalmas filmforgatáson kutatják a kívánságaiban elveszett Filly nénit.

Bár a legfőbb segítséget ők jelentik egymásnak, az sem árt, hogy egy hirtelen beszélni tudó, zsémbes macska is velük tart ezen a hihetetlen utazáson.
A Bárcsak! története a világ legizgalmasabb iskolai szünetének varázslatos és vicces leírása, amelyben még a legtitkosabb kívánságok is valóra válnak.

Anders, Jan: Hazavárunk, Dusty!
 
Mi ütött Dustyba? Paul nem tud kiigazodni szeretett kutyáján: először elszáguld egy idegen autó után, aztán majdnem elgázolják. A máskor jókedvű border collie teljesen zavartnak tűnik. Pedig mindannyian nagyon várták már a szünidőt a hegyekben!

Vajon Annának, akivel Paul véletlenül találkozott a fagyizóban, van valami köze a dologhoz? Mert a lányt megpillantva Dusty teljesen elvesztette a fejét.
Amikor a kutya egy éjszaka eltűnik a nyaralóból, az egész család a keresésére indul. A nyomok a hegytetőre vezetnek, de váratlan akadályok nehezítik Paulék útját…
 Vajon a fiú megtalálja végül legjobb barátját?

Balen, Katya: Október, október

„Az erdőben lakunk, vadak vagyunk.” 
Október az erdőben lakik az apukájával, és ez így van, amióta az eszét tudja. De a tizenegyedik születésnapján minden megváltozik. Apja lezuhan egy fáról, kórházba kerül, Október pedig kénytelen beköltözni az anyukájához Londonba. Hogyan sikerül alkalmazkodnia a nyüzsgő nagyvároshoz, és a maga vadságával megtalálnia a helyét az emberek között? 

A lélegzetelállító regény minden érzékszervedre hatni fog a csípős októberi reggelekkel, a lobogó tűz illatával, a gumicsizma cuppogásával a sárban! Október története megmelengeti az olvasó lelkét, miközben tele van kalandokkal! Tarts te is vad hősünkkel, fedezd fel magad, és fedezd fel a világot!

Kampós Csaba – S. Németh József:
A Rezeda család kalandjai a Bakonyban

A Rezada család tovább folytatja kalandokban bővelkedő nyomozását a családfő, Artúr apjának öröksége után. A szálak ezúttal a Bakonyba vezetnek, ahol a rengeteg látnivaló mellett egy másik családdal is megismerkednek.

A viszonyuk azonban nem mindig felhőtlen, sőt! Vajon sikerül elsimítaniuk az ellentéteket? 
A sorozat harmadik kötetéből ez is kiderül.

Howell, A. M.: A titkos csillagvizsgáló

1910 májusa
Ahogy a ragyogó Halley-üstökös egyre közelebb ér a Földhöz, Nancy élete a feje tetejére áll, amikor Suffolkba kénytelen utazni nagyapjához, akivel korábban sosem találkozott. A függönyök behúzva, Nancy nem hagyhatja el a házat; senki nem tudhatja, hogy ő és édesanyja ott vannak.

Amikor Nancy felfedezi a ház titkos csillagvizsgálóját és rájön, hogy nagyapja és édesanyja éjjelente elhagyják a házat, elhatározza, hogy az egyre tornyosuló rejtélyek nyomába ered. Vajon hová mehetnek a felnőttek? Miért nem láthatja őket senki? 
A múltban gyökerező sötét titkokra fény derül, ám közben Nancy élete is veszélybe kerül. Az elveszett titkok kertje népszerű szerzője, A. M. Howell újabb regénye mélyre temetett titkokkal és sötét hazugságokkal vegyített kalandot kínál, a huszadik század elejének Angliájába repítve az olvasót.

Szlamcsik Máté: Kulipintyó
Az eltűnt kori fogadó

Három jó barát, Leó, Ruben és Ámon egy semmihez se fogható nyári kalandját, a Kulipintyóba való utazását meséli el ez a történet. Hőseink azért kerekednek fel, hogy Leó megtalálja rejtelmes körülmények között elveszett nagyapját. 

Útjuk során megtapasztalják milyen az igazi barátság, a család, az összetartás, és egy olyan világba csöppenek, amilyenről mindig is álmodoztak: a fantázia világába.

Rachel Renée Russell: Egy Zizi naplója
Szülinap

Nikki hirtelen nem is tudja, mi a jobb, megünnepelni a születésnapját, vagy hagyni az egészet?
Nikki nagy dilemmában van. Rendezzen-e hatalmas, izgalmas bulit a szülinapjára, amivel javíthatna maga és a barátnői népszerűségi indexén? Vagy hallgasson a megérzéseire, és ne kockáztassa, hogy esetleg egy véletlen hiba miatt az egész iskola rajta nevessen?

De azért vannak a jó barátok, hogy mindenbe belerángassák az embert.
Még egy kamaszlány szülinapi bulijának szervezése is járhat meglepetésekkel.
Vajon Nikki szülinapi bulija CUKI vagy CIKI lesz?
Légy részese Nikki kalandjainak!
Hagyd, hogy kiragyogjon belőled a benned élő ZIZI!

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.