Ajánló új könyveinkből (2023. november)

 

Harangozó Hajnalka - Móritz Krisztián:
A három bagolyfióka


Kék, Sárga és Rózsaszín őszi és téli csínytevéseibe pillanthatunk bele ebben a verses mesekönyvben.

A három testvér kalandjaiba bekapcsolódnak szomszédaik, a környék lakói, egerek, mókusok, sünök, medvék, madarak, majd egy különös eset kapcsán maga a Télapó is.
    

 

Elekes Dóra: A macskagróf és a konyhalány

Az öreg király szívesen tölti délutánjait a palota nárciszokkal szegélyezett tornácán. Itt várja lánya udvarlóit, hogy aztán mindegyiket alaposan szemügyre vegye és kifigurázza.

Hisz ki is érhetne fel az ő lánya szépségéhez, műveltségéhez, különlegességéhez?

Ám egy nap a királylány úgy dönt, saját kezébe veszi a sorsát…

M. Kácsor Zoltán: Az elátkozott amulett

Berci az utolsó, nagy összecsapásra készül Bizsúr királlyal, a koboldok vezérével. Szerencsére mellette állnak barátai: Borka, Frici és Ricsi.
Ám a csapat nem sejti, milyen meglepetések várják őket a varázslabirintusban… 

Vajon képesek lesznek legyőzni minden idők legnagyobb varázslóját, és kiszabadítani a bebörtönzött koboldokat?
 

Grubb, Jeff: Az utolsó őrző
(Warcraft 3.)


Valamikor, időtlen időkkel ezelőtt megnyíltak a világokat elválasztó kapuk, mérhetetlen erejű démonok seregét okádva Azerothra.
Az Ősök Háborúja után Tirisfal titkos rendjének leghatalmasabb mágusa, Aegwyn megölte a démonok vezérét, és kiűzte a hódítókat.

A Lángoló Légió azonban visszatért, hogy ismét pusztulásba döntse a világot. Khadgar, a titkos rend utolsó tagja felkészült rá, hogy átvegye halálra készülő mesterétől a hatalom rettenetes terhét, s megismételje azt, ami eddig csak Aegwynnek sikerült. Az ifjú szembeszáll a démonúr által irányított orkokkal, de hamarosan ráébred, hogy a valódi ellensége nem a csatatéren vár rá…

Giampaglia, Corinne: Erik és az őszi erdő

Táncba kezdenek a falevelek, sűrűsödik a köd, az erdő ragyogó, meleg színekbe öltözik. Közeledik az ősz, ezt hirdeti a harmathozó szél is.

Ella és Erik átmegy a nagyihoz, hogy megcsodálják az őszi kertet. Még nem tudják, hogy hazafelé a sűrű erdőben a varázslatos, titokzatos természet várja őket, és egy bölcs hársfa meg egy csillogó tollú holló elárulja nekik, mi az a rejtélyes kötelék, ami egyesíti őket a természettel…   

Vibók Ildi: Hová tűntek a krillek?

Berti bácsi, a természetbarát feltaláló egy nap különös levelet kap. Valaki a Déli-sarkról a segítségét kéri!

De vajon ki és miért? A bácsi nem sokat teketóriázik, hanem Béla, a papagáj, Amélia, a macska, Gáspi, a kaméleon, valamint egy Ismeretlen Idegen segítségével nyomozni kezd.

És hogy mik azok a krillek, és hová tűntek? 
Nos, a könyv végére az is kiderül!

Knaak, Richard A. – Kim, Jae-Hwan: Árnyékszárny
(World of Warcraft: Árnyékszárny 1.)

A Napkút-trilógiából ismerős, jószívű, bár kissé karcos természetű kék sárkány, Tyrygosa és az ember paladin, Jorad Mace sikerrel teljesítették vállalt küldetésüket, és megakadályozták, hogy az élőholt Veszedelem megkaparintsa a Napkút bűvös erőit.
Ám a megpróbáltatásaik ezzel még nem értek véget.

Az egyik legelső halállovag, a kegyetlen Vérontó Ragnok is figyelemmel kíséri hőseink útját, de nem éppen azért, hogy segítségükre legyen. Ha keresztülviszi sötét tervét, az Tyri, Jorad, sőt egész Peremföld pusztulását jelentheti…

Knaak, Richard A. - Kim, Jae-Hwan: Sárkányerőd
(World of Warcraft: Árnyékszárny 2.)


Miközben a Szövetség belső problémákkal küzd, a halállovag, Vérontó Ragnok már a Peremföldről nyíló portálhoz vezérli fel orkokból és asztrálsárkányokból álló seregét.
Jorad, Tyri és a Szövetség csapatai élet-halál harcra készülnek.
De még ha le is győzik Ragnokot, a küzdelemnek azzal távolról sincs vége, hiszen az asztrálsárkányok még a Tűz-Úrnál is nagyobb veszélyt jelentenek.

Vajon Tyri eléggé ismeri a sárkányfiakat, hogy elhárítsa a vészt, vagy Halálszárny fattyai okozzák majd Azeroth pusztulását…?

Chhibber, Preti: Pókember közösségi hálója

Peter Parker csak néhány hónapja lengedezik New York utcái felett Pókemberként, és nagy nehezen próbálja egyensúlyban tartani a kettős életét. Iskolába jár, igyekszik nem leégetni magát MJ előtt, fotókat csinál a Hírharsonának, és igyekszik nem leégetni magát a főnöke, J. Jonah Jameson előtt sem. Eközben éjjelente a bűn ellen küzd, és… hát ott is igyekszik nem leégetni magát. Az átlagos tinédzserek élete sem egyszerű, de neki még a pókképességeihez is hozzá kell szoknia.

Ha ez nem volna elég, Homokember a szokásosnál is furábban viselkedik, MJ aggódik, hogy a mobilok átveszik az emberek felett az irányítást, és valaki próbál ellopni egy földönkívüli tárgyat – ami biztos nem jelent jót! Peternek ki kell derítenie, hogy mi a fene folyik itt, mielőtt a különös dolgok veszélyessé válnak.

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.