Könyvajánló gyerekeknek - ezúttal egy középiskolás diák tollából

Monika Wittmann – Alexander Steffensmeier: Mindent tudok a tűzoltókról!

Ki ne szeretett volna tűzoltó lenni? Mégis, mit csinálnak a tűzoltók? Hogy néz ki a tűzoltó parancsnokság? Mi van a tűzoltóautóban? Miután Flórián kiscicáját leszedik a fáról, választ kap ezekre a kérdéseire. Elmehet a parancsnokságra, ahol megnézheti, ahogy a tűzoltók elindulnak, de természetesen a felszerelésüket, és a kocsi belsejét is megmutatják neki. Nagyon tetszik a kisfiúnak, ezért elhatározza, hogy ő is tűzoltó lesz.

Jen Petro-Roy: Álnok ügynök


 

Minnie és Daisy új iskolába kerül. Ez már önmagában is izgalmas lenne, de ez a kalandos történet nem csak ennyiből áll. Különös dolgok történnek, ezért a két lány nyomozni kezd. Vajon ki lehet MM és az álnok ügynök? Hogyan lehet valakiből szuperkém? Mindez kiderül ebből a fordulatokban gazdag regényből.
 



Nancy Parent: De jó együtt játszani!

 

Te szeretsz osztozkodni? Vagy olyan vagy, mint Millie és Melody? Ők összevesznek a kókuszpelyhen, az iskolatáskán, a kísérleten, a plüssmackón és még sok máson. Ráadásul a játszótéren is tolakodnak, nem hagyva játszani a többi gyereket. Végül, amikor otthagyják őket, megtanulják, hogy együtt játszani a legjobb, amihez az osztozkodásra is szükség van.
 

Gál Andrea: Tengertánc

Pintyőke és Ferkó nyaralni mennek. A két unokatestvér állandóan kalandokba keveredik: a vonaton, a kempingben és a tengeren is. Van benne kalóz, kincskeresés, sátrazás, horgászás... minden, amit egy kisgyerek érdekesnek találhat.


Csapody Kinga: Tesó lettem – avagy miért és mire jó egy kistesó

Neked is van kistestvéred? Ha nincs, gondolkoztál már azon, hogy milyen lehet? Hogyan növekszik egy kisbaba, és hogyan lehet körülötte segíteni? Milyen nagytestvérnek lenni? Mit csinálhatsz egy kistestvérrel? A gyönyörűen illusztrált könyv segítségével könnyen el lehet kezdeni ezekről a témákról beszélgetni.

Igaz Dóra: Holnapra kutya bajod!

A Kökörcsin utcai óvodában a Mackó csoport tagjainak néha orvoshoz kell menniük. Akárcsak te, ők is kicsit félnek, de sajnos időnként nekik is muszáj őt meglátogatniuk. Oda mennek, ha betegek, ha oltásra van szükségük, és ha allergiások valamire. Lesz benne varázsszemüveg is, amivel a gazdája lát csak, és amikor egy kisfiú keze eltörik, egy varázsképen láthatja a saját csontjait is. Ugye már nem is tűnik olyan ijesztőnek?

Anna Taube: Hercegkisasszonyok

Úgy gondolom, minden kislány szeretett volna hercegnő lenni.
Viktória le akarja győzni a lovagok helyett a sárkányt, Ágota egy átok miatt csak rímekben tud beszélni, Saroltát elrabolják, Amália pedig elmegy a herceg báljába. A négy különleges hercegnőről szóló történet szórakoztató és tökéletes az olvasási készség fejlesztésére is. Akárcsak az Olvass velem! sorozat többi tagjánál, ebben a könyvben is nagyobb betűkkel, színesen írják a főhősök mondatait, hogy azt a gyerekek könnyebben felolvashassák.
 

Tom Watson: Pálcikacica és a nagyváros

Neked van cicád? Ha igen, neki is vannak hőstettei? Pálcikacica az ablakból kibámulva észreveszi, hogy Márta, a fánkkészítő bajba jutott. A barátjával, a mindig éhes Edittel rögtön mentőterven kezd gondolkozni. Vajon a két macska időben érkezik? Ha érdekel, olvasd el ezt az izgalmas történetet.

 

 

A borítóképek a www.moly.hu-ról származnak.