Könyvajánló újdonságainkból

Dávid Ádám: Koppány szavakkal focizik

Vasárnap délután van, Koppány ilyenkor mindig focizik a báty­jával a pályán. De most úgy zuhog az eső, hogy anyu nem engedi ki őket. Hú, de unalmas lesz így a délután! ­Szerencsére váratlanul betoppan Hanga, Koppány pedig szuper játékot talál ki: a szófocit. Így már repül az idő!

Mo O'Hara: Öbölből ​vödörbe (Az én uszonyatos zombihalam 2.)

Frankie-ből, az aranyhalból USZONYATOS ZOMBIHAL lett, miután Tom megmentette az életét egy elemmel Frankie most már bárkit képes meghipnotizálni. Szerencsére úgy döntött, felcsap Tom testőrének, és ők ketten, a barátaik segítségével mindent megtesznek, hogy megállítsák Mark Gonoszan Zseniális terveit.
Tom nyaralni indul a családjával, és már alig várja, hogy megérkezzenek a tengerpartra, amikor kiderül, hogy a tengerben ott rejtőzik valahol Angolnásfok Alattomos Angolnája – egy rémséges szörny, ami Markot sem hagyja hidegen. Vajon az USZONYATOS ZOMBIHAL el tud bánni egy Szupersokkoló Elektromos Angolnával?
Később pedig Frankie a világot jelentő deszkákon is kipróbálhatja magát, amikor meg kell mentenie Tom színdarabját Mark mesterkedéseitől.

Maksai Kinga: Erik ​és a legfelső utáni emelet

Ahogyan ​a regénysorozat következő köteteiben, ebben is egy gyerekcsapat igyekszik megoldani különféle tudományos-technikai jellegű rejtélyeket. Mikor az egyik gyerek, Erik eltűnik, és a rendőrség tehetetlen, az iskolatársai kezdenek nyomozni utána. Kiderül, hogy Erik az eltűnése után is folytatja a Névtelen Világ számítógépes játékot…
„- Na nézzük! – huppant le a forgós székére Liza, és bekapcsolta a Névtelen Világot. – Huszonhatos körzet – és már bele is nagyított a térképbe.”
Az egész még szeptemberben kezdődött, amikor Erik már néhány hónapja játszott a Névtelen Világ 1.0-val. Egyik este kapott egy üzenetet, hogy kiválasztották a játékosok közül. Ekkor még azt hitte, hogy a szokásos kamu dologról van szó, vagy valami számítógépes vírus támadta meg a gépét.
Ám mikor Erik eltűnik, felgyorsulnak az események: a nagyszájú Rája, a filmmániás Bazsi, a természetfeletti dolgokért rajongó Noel, az extravagáns Liza és az okos Dorka akcióba lép…

100 ​mese Mátyás királyról

Ki ne hallott volna a világ legigazságosabb uralkodójáról, a furfangos Mátyás királyról? Mátyásról, aki óvja a szegényeket és elesetteket, móresre tanítja a dölyfös hatalmaskodókat, és jót nevet, ha valaki még az ő csavaros eszén is képes túljárni? Gazdagon illusztrált kötetünkben százat gyűjtöttünk össze a legjobb Mátyás-történetekből, köztük olyan örökérvényű fabulákat, mint Az igazmondó juhász, A kolozsvári bíró és az Egyszer volt Budán kutyavásár. Miközben jót derülünk az országot álruhában járó legendás király éles elméjén, illetve a pórul járt kapzsi uraságokon és haszonlesőkön, tanulunk is: erkölcsről, igazságról és bölcsességről.

Kendare Blake: Három ​sötét korona

A ​titokzatos Fennbirn szigetén minden nemzedékben hármasikrek születnek: három lehetséges királynő. Mindhárom a korona egyenrangú örököse és egy-egy különleges képesség birtokosa. Mirabella őselembájoló, tüzet szít, villámokat szór és szélvihart támaszt. Katharine méregbájoló, a leghalálosabb mérgeknek is ellenáll. Arszinoé természetbájoló, rügyet fakaszt és oroszlánokat szelídít meg.
De királynővé válni nem csupán származás kérdése. A sziget hagyományainak értelmében a nővéreknek meg kell harcolniuk a győzelemért. Az ikrek tizenhatodik születésnapján kezdetét veszi a végső csata, és az életben maradt testvér elnyeri a koronát. Csakhogy semmi sem ilyen egyszerű. Katharine a leggyengébb mérgektől is rosszul van, Arszinoé egy árva gyomnövényt sem képes szárba szökkenteni. A két nővér trükkök és sötét mágia segítségével igyekszik eltitkolni gyengeségét a sziget népe és a nyerésre álló Mirabella előtt. Fondorlatos szövetkezés, aljas árulás és gyilkos bosszúvágy kíséri…

Erne, Andrea: Akcióban ​az életmentők

A Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozatának 52. kötetét lapozgatva az óvodások és a kisiskolások megtudhatják, baleset esetén hogyan segítenek a mentők, a rendőrök, a tűzoltók, a vízimentők és a hegyimentők. A könyvből kiderül, mit kell tenni vészhelyzetben, milyen eszközök és mentőjárművek szükségesek a mentéshez, ki menti…

Hatvani Csaba: Parányi ​talányok

„Királyi kertem a szavanna”
„Csőrünk nagy dumára kész”
„Járásom és púpom ingatag”
„Fejre állhatsz! Lemásollak”
„Fejemből slag lóg le”
„Percekig percegek”

Ebben a mondókás kötetben állatok mutatkoznak be tréfásan, sokszor önmagukat is kinevetve. Vajon mely állatok mesélnek ilyeneket magukról? Fejtsd meg a parányi talányokat, s megtudod!

Donaldson, Julia: Nyuszi ​álmos (Tölgyerdő meséi)

Nyuszi rettentően álmos, de sehol nem talál egy helyet, ahol nyugodtan pihenhetne. Vajon ki nem hagyja aludni?

Black, Holly: The ​Wicked King – A gonosz király
(A levegő népe 2.)

A ​New York Times bestseller The Cruel Prince – A kegyetlen herceg varázslattal és vérszomjjal teli folytatása.
Elég erősnek kell lenned, hogy fáradhatatlanul újra és újra lesújts.
Az első lecke az, hogy erősödj meg.
Miután kiderült a döbbenetes tény, miszerint Oak Tündérfölde örököse, Jude-nak meg kell védenie az öccsét. Ennek érdekében magához láncolta a gonosz királyt, Cardant, akit a háttérből irányít. Tündérfölde folyamatosan változó politikai szövetségei között még akkor is nehéz lenne lavíroznia, ha Cardan mindenben engedelmeskedne neki. Csakhogy a király mindent megtesz annak érdekében, hogy megszégyenítse Jude-ot, és aláássa a hatalmát, hiába nyűgözi le továbbra is a lány.
Amikor egyértelművé válik, hogy egy Jude-hoz közeli személy el akarja őt árulni, és ezáltal veszélybe sodorná nemcsak a saját, hanem az összes szerette életét, Jude kénytelen az áruló után nyomozni – miközben a Cardan iránt érzett bonyolult érzelmeivel is viaskodik –, hogy halandóként magánál tarthassa a hatalmat a tündérvilágban.


A könyvborítók és az ismertetések a moly.hu-ról származnak.