Új könyvek (2020. október)

Kai Meyer: A ​kezdet könyve
(Varázskönyv-trilógia 3.)

„Írj át valamit a teremtés könyveiben, és megváltoztatod vele a múltat. És vele együtt a jelent és a jövőt is.”
A Szentély elpusztult, ám a könyvmágia világát máris egy újabb, mindent elsöprő veszély fenyegeti.
Az ideák felfelé kapaszkodnak a világ oldalai közötti aranyló szakadékban, és egyik menedékhelyet nyelik el a másik után.
Furia hamarosan sejteni kezdi, hogy az egyetlen, aki fel tudja tartóztatni a világ megsemmisülését, és hogy ezért nagyon magas árat kell fizetnie. Vajon készen áll rá?

 

Emily Wibberley · Austin Siegemund-Broka: Már nem a tiéd

A tizenhét éves Megan Harper az örök második, mellékszereplő a saját életében is. Ráadásul exei rendre a vele való szakítás után találják meg a nagy őt. Szerencsére Megan nem az az önsajnáló típus, jobb híján továbblép, ezerrel készül a továbbtanulásra. Jövőre felvételizik az Oregoni Egyetem rendező szakára, ehhez pedig színészi tapasztalatra is szüksége van. 


A drámacsoport vezetője Jody ráosztja Júliát, minden színésznő álomszerepét. Megan azonban egyáltalán nem akarja ezt elvállalni. Fel kéne nőnie a szerephez, amelyet önbizalomhiánya miatt szíve szerint visszautasítana.
A sors azonban mellé rendel egy segítőt, a fiatal és figyelmes drámaírót, Owen Okiát. A fiú drámaírói leckékért cserébe lelket önt a lányba, és szép lassan elhiteti vele, hogy senki más, csak ő lehet saját életének főszereplője és rendezője is.

Ez a barátság azonban egy idő után mindkettejük számára egyre többet jelent. Te hogy fejeznéd be ezt a sztorit?

Neil Patrick Harris: A ​különc varázsló (Szemfüles szemfényvesztők 1.)

 

Carter szülei halála után nagybátyjához kerül. Sajnos Sly, aki bűvész, lopásból tartja fenn magát. Carter így hányatatott körülmények között menekül nagybátyjával egyik hajléktalanszállóról a másikra.
Amikor azonban Sly nagybácsi őt is lopásra kényszeríti, úgy dönt, hogy elmenekül. Sly nagybácsi üldözőbe veszi, Carter végül egy mozgó vonatra ugrik, és egy kis városban ébred másnap.
Étel után kutatva találkozik Mr. Vernonnal, aki egy csodálatos bűvész, de nem az artista társulat tagja. Mr. Vernon egy bámulatos kártyatrükkel búcsúzik, és eltűnik Carter szeme elől egy lapot maga után hagyva.

Mikor Carter megvizsgálja a kártyát, észreveszi, hogy össze van ragasztva. A kártyalapot szétválasztva egy címet talál Mr. Vernon nevével. A fiú nem tud ellenállni a kísértésnek, és felkeresi a címet, ahol már várnak rá…


Gina Mayer: Veszélyes ​szépség
(Lósuttogó Akadémia 3.)

Kanada vad, tágas erdeiben áll egy fehér kastély: Snowfields. Ebben az internátusban képzik a világ legjobb lovasait, és itt gyógyítják a sérült lelkű lovakat.

Új ló érkezik Snowfieldsbe, és azonnal lenyűgözi Zoét. Ő Crystal, a hófehér, csodaszép kanca. Terápiára van szüksége, mert időnként váratlanul megvadul és veszélyessé válik. Zoe és a többiek azonban el sem tudják ezt képzelni róla, mert jámbor, derűs és végtelenül nyugodt állat. Ám egy alkalommal, amikor Zoe lova, Shaman Crystal mellé kerül a karámban, Crystal megmutatja a sötét oldalát…


Chris Colfer: A ​Kívánságvarázslat
(Mesék Földjén 1.)

Amikor az ikrek megkapják nagymamájuk féltve őrzött mesekönyvét, még nem sejtik, hogy hamarosan egy minden képzeletüket felülmúló világba lépnek majd be: a Mesék Földjére, ahol a gyerekkori történeteik mesefigurái életre kelnek.
Alex és Conner nemsokára ráébred, hogy az általuk oly jól ismert mesék folytatódnak ebben a varázslatos világban: Aranyfürtöcske immár körözött szökevény, Piroska a saját királyságában uralkodik, Hamupipőke királyné pedig anyai örömök elébe néz!

Az ikrek tudják, hogy valahogyan haza kell jutniuk. De sikerrel járhatnak a legendás Gonosz Királynővel a nyomukban?


Szlukovényi Katalin: Magyar ​mesék lázadó lányoknak

Egyszer ​volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány. Nem is egy, hanem huszonöt! Van, aki még most is köztünk él. Lányok, nők, asszonyok, akik nem mindennapi próbákat álltak ki, és merész dolgokat vittek véghez. Hittek magukban, dolgoztak másokért, és bátran leküzdötték a külső-belső akadályokat, példát mutatva ezzel az olvasóknak..

Hősnőink egy része Magyarországon született, mások később költöztek ide, sokan évekig külföldön éltek. Nagy részük magyar anyanyelvű volt, mások nem. Családjuk, hitük és mesterségük szerint is hatalmasak közöttük a különbségek. Éppolyan sokszínűek, mint a mai nők. Ami közös bennük, az az elszántság, amellyel mindig célba értek.

Mesegyűjteményünk 25 izgalmas személyiség, 25 lenyűgöző teljesítményű magyar nő portréját rajzolja meg Árpád-házi Szent Erzsébettől Hugonnai Vilmán át egészen a kortársakig. A mesék szerzői és illusztrátorai maguk is elismert írók, illetve grafikusok, akiknek életéből és műveiből az olvasók kedvet és erőt…

 

A könyvismertetések és a könyvborítók a www.moly.hu-ról származnak.