Ajánló új könyveinkből (2024. június)

 

Chapman, Linda: Csillagvarázs
Vigyázz, mit kivánsz!

Hiszel a varázslatban? Tamara és a barátnői igenis hisznek benne. És amikor találkoznak a csillagállatokkal, varázslatos kalandokba csöppennek! A tornacsapat több tagját baleset éri. A csillagbarátok úgy sejtik, sötét bűbáj áll a balszerencsés esetek mögött, és nyomozni kezdenek.

De vajon elég erős már a varázserejük ahhoz, hogy szembeszálljanak a rájuk leselkedő veszéllyel?

Hierteis, Eva: Viharlovak szigete
A szél és a bűvölet barátsága

Maolis szigetén a szél átszínezi az eget, a homok fekete, mint az éjszaka, és mindenkinek van egy léleklova. Az ember és a ló a legjobb barátok, együtt olyan gyorsak, mint a viharos szélvész. Nilla a viharlovak varázslatos szigetén él nevelőapjával, Lun mesterrel, és csodás lovával, Széltáncossal.

Nilla és a lova között különleges a kapcsolat: a lány látja lova gondolatait, ha fejét az állatéhoz szorítja. Egyszer csak furcsa vendégek érkeznek Nilláékhoz: az aranyhajú Luna, és lova, a fekete színű Holdfény. Ki lehet valójában Luna, miért viselkedik olyan furcsán? Mindeközben számos rejtélyes esemény kelt riadalmat a falu népének körében: felbukkannak a királyné védői, a koronalovasok a faluban, ráadásul a közeli vulkán ébredezni kezd, füstcsíkokkal jelezve hatalmát a vidék felett. És a természet hatalmának árnyékában a falu az év legizgalmasabb eseményére készül, a Szélfesztivál nevű nagy lovasversenyre.
A győzelemre pedig többen is esélyesek!


 

B. Habarics Kitty: Vidra-mesék

A nagysikerű Fecske-mesék után – amely 2022-ben elnyerte Az Év Könyve Díjat – a folytatásban a Lutra család mindennapjaiba tekinthetünk be.
Ez a kis mesekönyv négy évszakon át kíséri egy vidracsalád történetét. Mi történik tavasszal, nyáron, ősszel és télen? Hogyan talál egymásra egy árva kis vidra és a régóta gyermek után vágyó vidrapár? Milyen izgalmak érnek egy kicsi vidrát? Mi történik, amikor a barátai téli álmot alszanak?

Megannyi izgalmas kaland vár Lutra Lottira, és ránk is, miközben olvassuk ezt az elragadóan bájos kis könyvet, amelynek központi témája a szeretet, az empátia, a segítségnyújtás és a bátorság.

Mechler Anna: Minka és a varázskristályok

Új év, új varázslat! A gömbben ezúttal a borsmenta tűnik fel, és Minka az a szerencsés, aki a növény pártfogója lesz és színes ruhácskát kap. Hamarosan váratlan bonyodalmak árnyékolják be a tündér mindennapjait: nem elég, hogy a vihar miatt csak a könyvtárban tud elkezdeni ismerkedni a növénnyel, másnap a réten is nehezen talál a védencére.

S ha mindez nem venné el a kedvét az új feladatától: tolvajok merészkednek a Tündérpalotába! Mire sikerül megoldani a rejtélyeket, a varázslatos kristályok hordozójának, a mentának a titkait is megismerhetik az olvasók.

5 éves kortól

Ferri, Jean_Yves: Asterix és a Griff

Panoramix álmában üzenetet kap a távoli keletről Tarjatepsin sámántól. Szarmata kollégája azért kér tőle segítséget, mert Julius Caesar azzal bízta meg személyes térképészét, Cartographust, hogy hozza el neki Rómába a törzs szent állatát, a griffet.

Egy egész légió indul el keletre elfogni a rejtélyes állatot, amellyel Caesar a cirkuszi játékokon akar elbüszkélkedni.
A gall druidát természetesen ezúttal is elkíséri Asterix, Obelix és Ideafix, és a rómaiak ellen szövetségre lépnek az Idestova által vezetett szarmata amazon harcosokkal.
A dolgukat nehezíti, hogy a dermesztő hidegben megfagy és hatástalanná válik az emberfeletti erőt kölcsönző varázsital…

Petőfi Sándor: János vitéz

Hogyan lesz Kukorica Jancsiból János vitéz, miképp győzi le a zsiványokat, boszorkányokat, óriásokat, hogyan szabadítja ki a francia királylányt a török karmaiból?

És legfőképpen: hogyan találja meg elveszett Iluskáját és nyeri el az örök boldogságot?

A János vitéz több, mint százötven esztendeje gyerekeknek, felnőtteknek egyik legkedvesebb olvasmánya.

Schulz, Charles: Snoopy
Labdazápor

Snoopy élete egy nagy kaland! A legokosabb kutyus, aki valaha képregénycsíkokon heverészett, ebben a gyerekeknek is szóló válogatásban viccesen félresikerült kalandokba keveredik.

Charlie Brown baseball-csapatában felbukkan Peszterce Patty, hogy győzelemre vezesse a lurkókat. Vajon neki sikerül? Drukkoljatok Charlie Brownnak, Snoopynak és a többieknek!

Zseblámpával az űrben

Szuper időtöltés a felfedezés!
Használd a kötethez a mellékelt karton zseblámpát, és fedezd fel az űr világát!

Chapman, Simon: Folyók

A bolygónkat behálózó folyók formálják a tájat, alakítják az emberiség életét, és hihetetlenül változatos életközösségeket tartanak fenn. Tarts velünk egy lélegzetelállító utazásra a folyó forrásától a torkolatig, fedezd fel a hét kontinens egy-egy folyóját az Amazonastól a Mississippin át a Dunáig!

Megtudhatod, hogyan alakulnak ki a vízesések, a szurdokok és a delták, ellátogatunk a Föld legnagyobb duzzasztógátjához, és az időben visszautazva megfigyeljük, hogyan emelkedett fel egy civilizáció a Nílus partján. A látványos, kihajtható panorámaoldalak segítségével felfedezheted a folyók történelmi, tudományos és földrajzi jelentőségét.

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.