Könyvajánló alsósoknak (2024. május)

 

Sykes, Julie: Olívia és Hópihe

Olíviát majd szétveti a boldogság, hogy az Unikornis Akadémián lehet. Már alig várja, hogy drága egyszarvúja, Hópihe is felfedezze a varázserejét a vizsga nagy napja előtt!

Amíg mindenki az évzáró bál előkészületeivel van elfoglalva, valaki azon dolgozik, hogy elrontsa a mulatságukat. Olívián és Hópihén múlik, hogy megakadályozzák a gonosz terv beteljesülését – és megmentsék az iskolát!

8 éven felülieknek

Swift, Bella: A kiskutya, aki méhecske akart lenni

Milli nagyon izgatott, mert egy méhcsalád költözik a kertbe. A kis mopsz sok mindent megtud ezekről a hasznos rovarokról, például azt is, hogy a kaptárban mindenkinek megvan a maga feladata, és hogy csakis összehangolt csapatmunka eredménye lehet a finom, édes méz.

Annának egy tudományos projektet kellene összeállítani a barátnőivel, de sajnos nem igazán tudnak megegyezni a témát illetően, mindenki másról szeretne mesélni. Végül a lányok a kiskutya segítségével rájönnek, hogy a megoldás végig ott zümmögött az orruk előtt.

8 éven felülieknek

Kertész Erzsi: Kiskoala és a banda

A kötetben is 25 rövid, vicces mese olvasható, ezek mindegyikéhez játékötletet is írt a szerző, így az olvasók valóban játszótársként csatlakozhatnak Kiskoalához és a bandához!

„Miközben jót mulatunk a kalandokon és együtt játszunk, észrevétlenül tanulunk is egymás elfogadásáról, megértéséről és a szeretetről.
Szívből ajánlom ezt a mesekönyvet minden szülőnek és cuki, csibész, kíváncsi, lusta, szemtelen, ábrándozó, akaratos, félős vagy bátor gyereknek.
Berg Judit”

8 éven felülieknek

Mészáros Anikó: Epreskerti mesék

Mészáros Anikó könyvének főhősei modern lány (és nő)alakok, akik már nem a népmesék megmentendő királylányai, hanem sorsuk alakítói. Szerelemre áhítoznak, habos kakaót kortyolgatnak, baldachin alatt szunyókálnak, és mindennek nagy feneket kerítenek.

Laktózérzékenység, expressz galambposta, szerdai bál és esti társasjáték – valódi mai mese, amely a régi és egyben az új „hagyomány” rózsaszín receptjét követi. A meseszöveg eper- és boldogságillatú, valódi menedék – akárcsak Eperke házikója.

8 éven felülieknek

Kalas Györgyi: Világkóstoló

Szereted a színes-illatos fűszereket, a különleges fogásokat, apró falatokkal teli tálakat? Kíváncsi vagy, mit esznek a jeges északon, a magas dél-amerikai hegyekben, a marokkói bazárban, a paradicsomi Balin vagy éppen Gyimes eldugott kis falvaiban?

Kalas Györgyi gyerekeknek szóló gasztrotörténeti sorozatának harmadik részében körbeutazhatjátok a Földet Marokkótól Hongkongon át Romániáig, hogy megtudjátok, hol mi terem, mit hogyan készítenek el és mik a különböző népek jellegzetes ételei.
A könyv végén megint találtok három egyszerű receptet, ha szeretnétek otthon is kipróbálni az egzotikus finomságokat!


6 éven felülieknek

Jennings, Terry: Séta a természetben
 
A természetben járni jó! Hiszen az egészséges testmozgáson túl rengeteg hasznos és érdekes ismeret is vár az erdőkben, a mezőkön, de akár a parkokban vagy a városok utcáin is. Az állatok és a növények mindenhol jelen vannak a környezetünkben.

Ez a könyv az ismeretanyagon túl abban is segít, hogy meg tudjuk figyelni őket, és segítsünk megóvni a természetes élőhelyeiket.
 

6 éven felülieknek

Courtney-Tickle, Jessica: Klasszikus zenemesék:
Az állatok farsangja

Üdvözlünk az állatok farsangján! Egy szép napon egy testvérpár a könyvespolcuk mögött
varázslatos világra bukkan, ahol az állatok beszélnek, táncolnak és dalolnak.

Csatlakozz te is ehhez az izgalmas felvonuláshoz!
 

Courtney-Tickle, Jessica: Peer Gynt

Fedezd fel a hegyi király varázslatos barlangját a Peer Gynt zenés újramesélésében!

Kísérd el Peert kalandjai során a hegyek mélyébe, ahol kincsekre lel, és foglyul ejtik a rémséges trollok.
Vajon megmenekül végül?

 

Gosling, Livi: Első kertem

Ültess magot, öntözd meg, és figyeld, ahogy nő! Hamarosan gyakorlott kertész leszel!
Akár jókora területed van, akár csak egy aprócska virágcsereped, most megtanulhatsz magról növényt nevelni és gondoskodni a palántákról. A növények jókedvre derítenek, ráadásul zöldebb és szebb lesz általuk a környezeted.

Láss is hozzá: túrj bele a földbe, és alakítsd ki a saját kertedet!
 

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.