webmark europe www.webmark-europe.com

nyelv   ::   language   ::   taal    magyar english nederlands

keresőoptimalizálás  ::  analízis

analízis

Kapcsolódik az előző pontokhoz, hiszen három fontos statisztikát képző csoportot már említettünk, a látogatókat valamint a keresőprogramokat, a harmadik csoport a kampányok elemzése, mely a következőkben részletezésre kerül. A statisztikaelemzés alapján tudunk taktikát váltani a weboldalon lévő tartalom bejárására, a kezdő- illetve kilépési pontok vizsgálata által. Minden információ, ami segít jobban megismerni a böngészési szokásokat közelebb visz a sikerhez.

 

A statisztikák elemzéséhez konkrét mintavételezési időszak szükséges, amely alapján hosszabb távon is lehet növekedést prognosztizálni, a jelenleg bevezetett eszközök, partner oldalak, valamint a tartalmi bővülésből kiindulva. A statisztika beépítésénél javasoljuk a szerver szintű, valamint a külső, kivételes esetben az auditált statisztika rendszert (ha már megfelelő számú látogatót elértünk, kalkulációink alapján 30.000 egyedi felhasználó alatt nem kifizetődő).

 

A statisztikák elemzését vállalkozásunk végzi, majd a kiértékelés után prezentációt készít, mely átadása, kommántálása után javaslatokat fogalmaz meg a bejövő adatok alapján a stratégia finomítása, módosítása terén.