A tini olvasóknak ajánljuk 2. (2018.09.15.)

Lizzie Cox: Csak ​fiúknak (Nőj fel!)


Pubertástól a párkapcsolatokig, közösségi médiától az iskoláig – ez a hasznos útmutató tinédzser fiúknak szól, akiknek rengeteg kérdésük van. Felnőni olykor fájdalmas és zavarba ejtő lehet. Ez a könnyed, mégis érzékeny könyv gyakorlati tanácsokkal és hasznos tudnivalókkal szolgál ahhoz, hogy a felnőtté válás kevésbé legyen ijesztő. Olyan fontos témákat dolgoz fel, mint a személyes higiénia, a bántalmazás különböző formái, a párkapcsolatok, a biztonságos online jelenlét. Az esettanulmányok, olvasói levelek a való életből vett kérdéseket vetik fel. Ez a humoros képekkel illusztrált könyv, aminek a szerzője korábban online tini magazint szerkesztett, hasznos segítség lehet minden fiúnak, aki a pubertáskorba lépett.



Dynamo: Titkok ​könyve

Tudsz titkot tartani? Ez a könyv telis-tele van titkokkal, a szerzőjük pedig nem más, mint a világ egyik legtehetségesebb és legismertebb bűvésze: Dynamo. Ebben a gazdagon illusztrált kötetben Dynamo megismertet téged a modern mágia káprázatos trükkjeivel. Tanuld meg, hogyan fagyaszthatod meg a vizet kézrátétellel, találhatod ki egy barátod gondolatait, reptethetsz rágógumit körbe-körbe a fejed körül, szeletelhetsz banánt anélkül, hogy hozzáérnél, tehetsz szert emberfeletti erőre… és ez még csak a kezdet!
A Titkok könyve a bűvésztanoncok mesteriskolája, ötletekben gazdag kincsestár a jövő mágusai számára, amely számtalan meglepetéssel teli, vidám órát biztosít az egész családnak.


Neil Gaiman · Michael Reaves · Mallory Reaves: Az ​örökkévalóság kereke (Köztesvilág trilógia 3.)


Joey Harker soha nem akart vezető lenni. De most, hogy a Dereséj a küszöbön áll, mindenki tőle várja a megoldást, ezért muszáj a sarkára állnia, ha meg akarja menteni a Köztesvilágot, a Multiverzumot és minden egyebet is a kettő között. Az örökkévalóság kereke a Köztesvilág-trilógia fordulatos és letehetetlen befejezése, benne idő- és térugrásokkal, mágiával, természettudománnyal és egy fiatal fiú átalakulásával, akinek gyermekből férfivá kell válnia ahhoz, hogy beteljesítse a végzetét.


 

René Goscinny · Morris: Vasút ​a prérin (Lucky Luke 32.)

Épül a transzkontinentális vasút, ami átszeli a Egyesült Államokat. A nagy munkának azonban komoly ellenfelei is vanak. Lucky Luke-ot kéri fel a vasúttársaság. hogy segítse legyőzni az építkezs körüli akadályokat.

A leírások forrása: www.moly.hu