Ajánló új könyveinkből (2021. április)

Könyvtárunk újdonságai a www.moly.hu oldalon is követhetők.

 

Cox, Lizzie: Csak lányoknak

Pubertástól a párkapcsolatokig, közösségi médiától az iskoláig – ez a hasznos útmutató tinédzser lányoknak szól, akiknek rengeteg kérdésük van. Felnőni olykor fájdalmas és zavarba ejtő lehet. Ez a könnyed, mégis érzékeny könyv gyakorlati tanácsokkal és hasznos tudnivalókkal szolgál ahhoz, hogy a felnőtté válás kevésbé legyen ijesztő. Olyan fontos témákat dolgoz fel, mint a személyes higiénia, a bántalmazás különböző formái, a párkapcsolatok, a biztonságos online jelenlét. Az esettanulmányok, olvasói levelek a való életből vett kérdéseket vetik fel.
Ez a humoros képekkel illusztrált könyv, aminek a szerzője korábban online tini magazint szerkesztett, hasznos segítség lehet minden lánynak, aki a pubertáskorba lépett.

Nógrádi Gábor: Keresd a rímet!

Öt témakörben nyolcvan vers utolsó rímét kell megtalálnia annak, aki a könyvet lapozgatja, olvasgatja, vagy akinek – akiknek – a verseket felolvassák. Minden oldalon nyolc-tíz illusztrációból kell kiválasztani a megfelelő rímet. Közben a kisebbek megtanulják, mi az, hogy vers, ritmus és persze, mi a rím. Olvasás, hallgatás közben kisebbek és nagyobbak szereznek némi ismeretet házi- és vadállatokról, valamint a vizek lakóiról. Tanulnak játékosan, könnyedén, szórakozva. 

 

Huszti Gergely: Mesteralvók viadala

Miután Korhosból mágikus úton elrabolták a mesteralvók csontjait, a városokat ismét háború fenyegeti. A Márvány Horda élén Asa Zufar áll, akit egy titokzatos tanácsos is támogat. Vulgarus fejére vérdíjat tűztek, azonban a részeges cellariusnak és maroknyi csapatának meg kell találnia az élőszent földi megtestesülését, mielőtt az ellenség lelne rá. Miló egy titok nyomába ered, ami a Setét Vadkan sozóihoz vezeti a fiút. Miközben minden vágya, hogy végre hazajusson, egy átok akár örökre megakadályozhatja ebben.

Admira csak most kezdi megismerni újdonsült erejét. Vajon az eszére, vagy a szívére hallgat, ha választania kell Maurice és Milán között?

Berg Judit: Maszat öltözik

Sári már nagylány, egyedül öltözik. Maszat is nagyfiú! Vajon ő is fel tudja venni egymaga a pólót, a nadrágot, a zoknit? Hűvös időben sapka-sál is kell – de legalábbis bukósisak!

A második mesében Maszat levelet kap – aztán pedig levelet ír. Méghozzá igazi levelet, igazi borítékban, igazi bélyeggel! Ti tudjátok, hogy működik a posta?

Kiss Ottó: A bátyám öccse

" A bátyámnak van egy öccse,
aki sajnos pont én vagyok.
Ez önmagában is elég nagy baj,
de az még nagyobb baj, hogy ez örökre így is marad. "

Két testvér, akikben minden kis- és nagygyerek magára ismer. Öt történet, csupa lelki finomság, gyerek!fejjel gondolkodás, érzékeny, intelligens poénok. Akárcsak Baranyai (b) András rajzain.
Persze a végén a nővérem öccseként, no meg egy báty és egy húg szülőjeként is szépen elsírtam magam. A gyerekeim meg pont ott nevettek és mosolyogtak, ahol gondoltam, hogy fognak. Hát ilyen ez a Kiss Ottó. Több szinten, hajszálpontosan hat." Szél Dávid pszichológus így ajánlja neked.

Luhn, Usch: Lotta, a megmentő

Le a pórázzal! Itt jön az Ebadta Banda! 4 kutya + 4 barát = kaland minden mennyiségben.

Leni, Henry, Paula és Max halálra rémülnek, amikor találkoznak új tanárukkal, a szuper szigorú Varjas tanárnővel, akinek ráadásul fogalma sincs, hogyan kell a kutyákkal bánni. A tanárnő gyanús barátja pedig nyilvánvalóan valami rosszban sántikál…

A négy barát rögvest nyomozni kezd. Szerencsére négylábú barátaik sosem hagyják őket cserben. Egy rakás édes kutyakölyök szorul ezúttal az Ebadta Banda segítségére.

Dániel András: Kuflik és az elveszett folt

Világszenzáció! A kuflitörténelemben először: egyetlen izgalmas egybefüggő történet két részben! Továbbá soha nem látott lények megismételhetetlen vendégszereplése az elhagyatott réten!
Zödön egy tavaszi reggelen épp lehajol a kedvenc virágjáért, amikor egyszer csak RECCS! – kiszakad a nadrágja! Most mi lesz? A kuflik azonnal törni kezdik a fejüket a megoldáson. Természetesen rengeteg ötletük van, de valahogy egyik sem az igazi, és a nagy próbálkozásban egyszer csak Zödön szeretett rózsaszín foltja is eltűnik! Csakhogy folt nélkül Zödön úgy érzi magát, mint… mint… mint vadsóska levél nélkül! Nincs más hátra, a kuflik elindulnak, hogy foltravalót keressenek valahol az elhagyatott réten…

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.