Ajánló új könyveinkből (2023. december)

 

Barrow, G. M.:  A makrancos lovacska

Miraderóban a tavasz sok változást hoz. Lucky, Pru és Abigail már készül a Szélvész Akadémiára, de előbb szeretnék megszerezni a Határtalan Hölgyek terepi lóidomár-képesítését. Ehhez egy ismeretlen lovat kell betanítaniuk, csakhogy Lucky még soha nem csinált ilyet. Minden nagyszerűen kezdődik: első látásra beleszeretnek egy Szandi nevű minilóba, és kapnak is egy esélyt, hogy a Városalapítók-napi parádé előtt betanítsák.

Csakhogy a lóidomítás egyáltalán nem olyan könnyű, mint gondolták. Szandi nem tűr meg senkit a hátán, és nem hallgat a kis gazdáira.
Vajon a lányoknak és új barátnőjüknek sikerül időben a kis kanca bizalmába férkőzni, megtalálni a számára megfelelő tevékenységet, és kihozni belőle a lehető legtöbbet?
    

Thompson, Emma - Scheffler, Axel: JIM káprázatos karácsonya

Ez itt Jim. Jim egy múzeumi kutya. Gazdájával, a múzeumigazgatóval sétálgat naphosszat a múzeumban, és leveleket szállít ide-oda, munka után pedig olvasgat. Sajnos egyre rosszabbul lát… Egy nap, nem sokkal karácsony előtt Sir Henry feltalálja a nyomtatott, előre megírt karácsonyi üdvözlőlapot (igen, ezt is fel kellett találnia valakinek!).

Jimmel küld belőle Viktória királynőnek, aki el van bűvölve a laptól és Jimtől is. Jim pedig a palotában talál valamit, amiről nem is remélte, hogy létezik: egy fél szemüveget…

Szeretetmesék

Ahhoz, hogy gyermekeink felnőttként tartalmas életet éljenek, gyermekkorban kell elsajátítaniuk a szeretet képességét, és meg kell tanulniuk azt is, hogyan építsék ezt be mindennapi életükbe.

Mesegyűjteményünk kedves történetei segítségével a gyerekek megtanulják, hogy a szeretet érzése lehetővé teszi azt, hogy beleéljük magunkat egy másik ember helyébe, és egy másik ember beleélje magát a miénkbe. A mesék felismertetik velük, hogy a szeretet a gyökere és az alapja minden kölcsönös emberi egymásra hatásnak.

Finy Petra: Almás pite
Mesék családi ünnepekről és együttlétekről

Együtt lenni jó. Családi körben pedig a legjobb. Mi is lenne velünk közös ünnepek, szívmelengető rítusok és hagyományok nélkül? A húsvétban, karácsonyban, egy születésnapban vagy anyák napi ünnepségben nem is maga az ünnep a legszebb, hanem az, hogy egymást inspiráljuk derűnkkel, életszeretetünkkel.

Brúnóék családjában szinte mindenkinek van valami vicces hobbija vagy hóbortja, ezért náluk még emlékezetesebb a közös ünneplés. Náluk egy családi ünnep során előfordulhat, hogy a nagymama búvárkodni kezd, húsvéti tojás helyett a kertben sünit találnak, a nagypapáról kiderül, tud villamost vezetni.

Hallberg, Lin - Nordqvist, Margareta: Szigge a lovastáborban

Elina álma valóra vált. Ingela szerint addig lovagolhatnak, ameddig csak bírják. Ám Elina nem hiszi, hogy ez lehetséges. Rengeteg új dolgot is meg fognak tanulni. Ezenkívül vár rájuk fürdőzés és mókázás a szénapadláson. Minden, ami a lovastábor velejárója!

A kék nyári égbolton egyetlen sötét felhő jelenik meg: Erik és Simon is ott lesz a táborban, és mindenki tudja, hogy Szigge Simon lova…

Reider, Katja – Coulmann, Jennifer: Kócos karácsonya

Mindjárt itt a karácsony és Rudit, a kis rókát nagyon zavarja, hogy az erdei állatok szünet nélkül vitatkoznak egymással. Ám hirtelen valami furcsa hangra lesz figyelmes, a sok sivítás, dohogás és duzzogás között valaki halkan nyöszörög egy odvas fatörzs alatt.

Amikor az erdőlakók végre elindulnak megkeresni a hang forrását, egy kócos kiskutyát találnak a hóban dideregve.
Szívhez szóló történet kicsiknek és nagyoknak az ünnep valódi csodájáról.

Galvin, Lindsay: A titanic négylábú hőse

Sid, a fiatal hajósinas büszke arra, hogy a Titanicon, a valaha épült legnagyobb óceánjárón szolgálhat.
Clara is kalandokról ábrándozik, ő azonban potyautas egy jóval kisebb hajó, a Carpathia poggyászterében.

Itt ismeri meg Rigelt, a behemót, de annál kedvesebb kutyust, akit csomagként adtak fel a hajóra, hogy eljusson új gazdájához. Találkozásukkor még egyikük sem sejti, hogy milyen nagy szükségük lesz egymásra egy közelgő fagyos, vészterhes éjszakán.

Rutter, Helen: A fiú, aki mindenkit megnevettetett

Ha az élet fura, csinálj poént belőle!
Billy Plimpton nagy álmot dédelget: ha nagy lesz, híres humorista akar lenni. Máris rengeteg viccet tud, de van egy probléma, ami folyton az útjába áll: a dadogása.
Billy eleinte azt gondolja, hogy a legkönnyebben úgy győzheti le a dadogását, ha… ha nem szól egy szót sem. Így a többi gyerek az új iskolájában nem hallja dadogni.

Hamarosan rá kell azonban jönnie, hogy ez semmire sem megoldás. (Kezdjük, ott, hogy irtó nehéz ám úgy viccet mesélni, hogy az ember egy szót sem szól.)
Ahogy Billy rendíthetetlenül halad a színpad felé, rengeteg vicces (és néhány nem annyira vicces) dolog történik vele. Végül az egész iskola megtudja…
De ha azt hiszed, hogy Billy Plimptont bármi is eltántoríthatja, akkor nagyon tévedsz!

Kántor Kata: NyomoZOOK

Az online zaklatás brutális rémeit, a Szakál ikreket az egész suli rettegi. Netes ámokfutásuk célpontja ezúttal két saját osztálytársuk, Attila és Saci, akik sokáig észre sem veszik a nyilvánvaló jeleket.

Minden figyelmüket egy elképesztő bűnügy köti le, melynek bizonyítékait épp a lábuk elé sodorja a jó szerencse. Vagy épp a balszerencse? Vajon kiderül az igazság? Vajon a kerekesszékes fiú, Tóni is fel tudja venni a nyomozás ritmusát? Le tudják mosni magukról a szégyent, amit a zaklatóktól elszenvedtek?

Kalengula, Catherine: Emily Párizsban 1.

„Egy taxiban ülök, a szívem majd kiugrik, olyan hevesen ver. Párizsban vagyok, én, Emily Cooper! Az életben mindenkinek szüksége van álmokra: az enyém az volt, hogy itt lehessek.
Ha valakinek ennyire határozott elképzelései vannak, mint nekem, azt lehetetlen eltántorítani! Szemem előtt elsuhannak Párizs utcái és szebbnél szebb műemlékei. Levakarhatatlan a mosoly az arcomról!
A lelkem egy része viszont fél. Félek, hogy nem találom majd itt a helyem. Félek, hogy a valóság nagyon más lesz, mint amit elképzeltem…”

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.