Ajánló új könyveinkből (2021. június)

Könyvtárunk újdonságai a www.moly.hu oldalon is követhetők.

https://moly.hu/polcok/uj-konyvek-gyermekirodalom-2021-majus-30

https://moly.hu/polcok/uj-konyvek-ismeretterjeszto-irodalom-2021-majus-30

 

Kertész Edina - A lány, aki szavakkal varázsolt

Élt egyszer egy kislány, aki előtt egy könyvet lapozgatva megnyílt egy szavakból épülő varázslatos világ. Szabó Magda azonnal tudta, hogy ebben a világban van az igazi helye.
A kislány mielőbb olvasni és írni akart, hogy a valóság az ő képzeletbeli világához és az álmaihoz igazodjon.

A valóság azonban, amelyben felnőtt, majd gyerekeket tanított, regényeket, verseket és színdarabokat írt, nehezen igazodott, és sok-sok évnek kellett eltelnie addig, míg végre azt és úgy és annak és arról írhatott Szabó Magda, amit, ahogyan, akinek és amiről akart.
Könyveit ma a világ több mint negyven nyelvén olvassák.

Regnier, Sandra: Az elfek öröksége
Sárkányok gyermeke sorozat

Felicity Morgan nem pontosan az, akit az elfek megjövendölt megmentőjeként elképzelünk. Még csak tizennyolc éves, fogszabályozót visel, a divatos ruhák nem az ő világa, és mindig úgy fest, mint aki nem aludt eleget. Fay mégis különleges sorsra rendeltetett. Egy nap új tanuló érkezik Felicity iskolájába, aki messze a leghelyesebb srác Londonban. Ő Leander FitzMor. Vonzó megjelenésével, kedvességével és megnyerő személyiségével mindenkit az ujja közé csavar. Felicity távol marad a fiút ostromló lányok csapatától, de Leandert mégsem tudja kizárni az életéből. Mert bár az iskola legnépszerűbb diákjai sorban állnak Lee barátságáért, a fiú mégis folyton Felicity társaságát keresi.

Ahogy telik az idő, Fay egyre több furcsaságot tapasztal, és úgy tűnik, hogy Lee is titkol valamit. A lány egyre biztosabb benne, hogy valami nem stimmel, de erről csak akkor bizonyosodik meg, mikor Leevel váratlanul visszautaznak az időben.

Rossi, Sofia: Felhővadász és egyéb érdekes foglalkozások a jövőből

A gyerekek többé nem arról álmodoznak, hogy focisták, balerinák vagy filmsztárok legyenek. Ebből a könyvből a jövő foglalkozásainak titkát ismerheted meg te is.
Megmentheti-e a műanyaghalász az óceánokat a szeméttől? Kivághatja-e a beteg géneket a DNS-szabó? Segíthet-e a környezet-divattervező megőrizni a természetet? Hogyan azonosítja az ismeretlen vírusokat a vírusnyomozó?
A jövő érdekes, mindeddig nem létező foglalkozásainak bemutatásával ez a gazdagon illusztrált könyv szórakoztatva vezet be a legújabb fejlesztésekbe és kutatási eredményekbe is.
Ne habozz hát, inkább lapozz! Utazz velünk a jövőbe a fizika, biológia, gazdaság és ökológia tudósainak segítségével!

Salinger Richárd - Erdei jógakaland

A nagy esőzés elmosta az erdei állatok otthonát, és rád vár a feladat, hogy segíts rajtuk. A cél átjutni az erdőn, és elérni Durmi mackó házába, ahol mindenkinek jut hely a pihenésre. Nem lesz egyszerű dolgod, hiszen számtalan akadályt kell legyőznöd. Készen állsz?

Az Erdei jógakaland története Jógaországba repíti a gyerekeket, ahol különleges kalandok várnak rájuk. Izgalmas világba csöppennek, ahol az érzelmek fejlesztésével és a játékos mozgással átélhetik a jóga örömteli hatásait. Így válik a képeskönyv olvasása igazi mesés élménnyé, amelyet a gyerekek a szülőkkel és a barátokkal közösen élhetnek át.

Zágoni Balázs - A Gömb
Fekete fény sorozat

Az Európai Unió felbomlik. Az országok városállamokra esnek szét, a nyugdíjasok első lázadását újabbak követik, megjelenik a röghöz kötés és a neojobbágyság. A gyerekek öröklik szüleik adósságait, ezért csak egyetlen módja van, hogy az ember ne legyen haláláig a Város szolgája: ha csatlakozik a falon kívüli kolóniák egyikéhez.

A tizenhárom éves Vik egy gombászkolóniában él, az egy évvel idősebb Ajla pedig a Városban. A fiú minden nap a túlélésért küzd, a lánynak sejtelme sincs, mi történik a falon túl. Mielőtt a sorsuk összefonódik, Vik találkozik a rejtélyes eredetű Gömbbel, és ez örökre megváltoztatja az életét.
A Fekete fény sorozat első kötete eredeti hangú kalandregény, amely egy számunkra ismerős vidék lehetséges jövőjébe vezeti el olvasóit.

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.