Ajánló új könyveinkből (2022. július)

2022-07-05

Bánfalvi Ildi: A hókifli

A gyerekeknek is van helye a konyhában, és a legtöbbször csak egy kicsit kell nekik segíteni, hogy el tudják végezni a rájuk bízott fontos feladatot, és végül büszkén, önbizalommal telve nézzenek rá a közösen elkészített ételekre.

Pajkos és Tréfa kalandjai a legkisebbeket vezetik be a sütés-főzés örömteli világába, ahol nincsenek megoldhatatlan problémák, mindenkinek jut egy fontos feladat, és a végén finomság kerül az asztalra mindenki legnagyobb örömére.
A kutyatestvérek és barátaik kedves, mesebeli világa könnyen belopja magát a gyerekek és a szülők szívébe is.

Bendl Vera: Sanel, a legbátrabb galamblány

Emlékeztek Józsira, a galambra, aki megette az időgyurmát? Ebben a könyvben Sanel, Józsi lánya vágyik valami IGAZÁN nagy kalandra.

Megismerkedik az elsős Mariannával és Ukival, a plüssmackóval. Mariannának nagyon hiányzik egy iskolás barát.

Így Sanel tervet sző, Uki pedig segít, ahol tud.

Halász-Szabó Klaudia - Sillinger Nikolett: Nagy bátorságkönyvem

Sokszor mondjuk biztatóan csemetéinknek azt, hogy „Csak bátran!” De vajon tudja gyermekünk, hogy mi az a bátorság? És ha tudja, akkor hogyan váljon bátorrá? Miképpen küzdje le a félelmeit?

A bátorító mesék az óvodás és kisiskolás korosztály számára nyújtanak ötleteket és támpontokat ahhoz, hogy önmagukat elfogadó, önbizalommal teli, határozott, magabiztos gyermekekké cseperedjenek.

Hawking, Lucy - Hawking, Stephen: George és a feltörhetetlen kód

George és legjobb barátja, Annie rég nem jártak az űrben. Hiányolják a kalandokat, de nem kell sokáig várniuk…
Furcsa dolgok sorozata veszi kezdetét. Mintha valaki feltörte volna a világ legnagyobb és legerősebb számítógépeit! A bankok osztogatják a pénzt; a boltok nem tudják kifizettetni az árukat, ezért az emberek ingyen jutnak ételhez; a repülő gépek nem hajlandóak felszállni.

George és Annie a korábbiaknál is messzebbre utazik az űrben, hogy kiderítsék, ki áll a történtek mögött. Izgalmas és érdekes hajsza a világegyetemen át. Tarts velük a kalandokban!

Haig, Matt : Az egér, akit Mikának hívnak

Emlékszel Mikára, a kisegérre, aki Nikolasszal együtt indult útnak a Messzi Északra? Ha nem, sebaj, mert ez a könyv itt az ő nagy történetét meséli el. Csupa fontos dologról szól: a barátságról, a bátorságról, a különbözőség fontosságáról, önmagunk felvállalásáról.

Mika élete Koboldfalván tele van sajttal és finom illatokkal, de ami a legjobb, végre egérbarátra talált. Bátor Brittával nem mindenben értenek egyet, de mégiscsak hasonszőrű teremtmények. Amikor az egérlány belerángatja élete legőrültebb kalandjába, Mikának el kell gondolkodnia azon, hogy mit képes feláldozni a mennyei Urga-burga sajtért…
A képtelenség nem más, mint az elképzelhető, amit egyelőre még elképzelhetetlennek találsz.

Egressy Zoltán: A virágot jelentő deszkák

Tücsi bácsi és Pölö néni fel vannak háborodva. Hát pont itt, ezen a téren kell gördeszkázni ennek a négy átkozott kölyöknek?! Ráadásul üvöltetik a zenét! Lecsó, Pati, Buckó meg Metál – egyáltalán, miféle nevek ezek?
De nemcsak a néni meg a bácsi van kiakadva rájuk, hanem három virágnevű kamaszlány is – Ibolya, Viola és Kamilla –, akiket a négy gördeszkás fiú állandóan piszkál. Hogyan vehetnének revansot rajtuk? És a revans érdekében bevegyék-e csapatukba a kiválóan gördeszkázó, de egyáltalán nem virágnevű Lilit?

A legnagyobb kérdés persze az, elsimulnak-e valaha a konfliktusok a környék lakói és a deszkások között. Vajon békét tudnak-e kötni a szabadságot és száguldást imádó fiatalok az örökké fáradt, titokban saját fiatalságukat sirató felnőttekkel? Erre keresi a választ ez a letehetetlenül mulatságos, pergő cselekményű regény.

Dusy, Tanja: Főzőiskola Potter-rajongóknak

A Potter-rajongók kedvenc szakácskönyve!
Több mint 60 varázslatos recept, amelyeket minden varázslótanoncnak muszáj kipróbálni. Mindegy, hogy nagyszabású házibuliról, születésnapi ünnepségről vagy egyszerű filmes estéről van szó, ezek a finomságok minden Potter-rajongónak ízleni fognak! Huss és pöcc!

Számtalan konyhai tipp és varázsige segítségével könnyedén mozgásba lendíthetjük a főzőkanalat, és sok új konyhai ismeretet szerezhetünk – és garantáltan nem robbanunk fel közben! A Roxfort világa a konyhában! Mrs. Weasley húsgombóca, Petunia néni lazaca, Paddington burger, a Florean Fortescue Fagylaltszalon nyalánkságai, üstben készült édességek, és még sok minden más!

Annecke, Jacqueline : Horgolóiskola Potter-rajongóknak

25 varázslatos horgolt figura. – Készítsük el a varázsvilág kedvenc karaktereit és tárgyait! Kezdő és haladó horgolóknak, RBF-vizsgás varázslótanoncoknak és frissen beiskolázott mugliivadékoknak. – Részletes magyarázatok egészen az alapoktól. Amigurumi minden alkalomra. – Tökéletes ajándék, nagyszerű játék, ami nem hiányozhat egyetlen gyűjteményből sem.

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.