Ajánló új könyveinkből (2022. június)

Tóth Zita: Tettre kész Rézvitéz

Kornél, a kis rézvitéz arra született, hogy az Országház égbe szökő tornyain őrködjön teljes vértezetben, magasba tartott lándzsájával elhárítva a villámokat. Nemzedékek óta végzik e hivatást a rézből öntött vitézek, és bár Kornél még kicsi, sodronyinge kopott, és sisakja dióhéj, elszántsága mégis határtalan. Ám hiába sikerül bejutnia az épületbe, útja mégsem a tetőre vezet, és amikor már minden reménye szertefoszlik, hirtelen megérti: tanulnia kell. Előbb meg kell ismernie az Országház titkait és lakóit, hogy jó őrző váljék belőle.

Igen ám, de hogy kezdjen hozzá? Hogy boldoguljon egyedül? A tanácstalan kisvitéz még csak nem is sejti, hogy hamarosan micsoda kalamajkába keveredik, és különös útitársakat kapva nemes küldetésre indul az Országház díszes falai közt. A Tettre kész rézvitéz az Országházi Mesék sorozat második kötete. Kalandozzál az Országházban Kornéllal.

Farkas Nóra: Nem félek!

Zozinak fáj a füle, de fél az orvosi vizsgálattól. Prücsök este nem mer elaludni a sötét szobában. Mindannyiunknak vannak kisebb-nagyobb félelmei, az egészen hétköznapiaktól kezdve az olyanokig, mint egy szerettünk elvesztése.

Farkas Nóra kedves meséi és a történetek végén található játékos feladatok segítenek oldani a kicsiknek ezeket a félelmeket.
3 éves kortól ajánljuk.

Sykes, Julie: Izabell és Felhő

Izabell imád vágtatni ezüstkék sörényű egyszarvúján, és türelmetlenül várja, hogy társa végre felfedezze varázserejét. Vajon miben lesz különleges Felhő? Napok óta szakad az eső az Unikornis-szigeten, a víz már az iskolát fenyegeti.

Izabell és Felhő gonosz mágiát sejt a háttérben. Barátaikkal elhatározzák, hogy kinyomozzák a rejtélyt, és megmentik az Akadémiát a bezárástól. Háborgó tengeren és meredek sziklaszirteken át vezet az útjuk…
7 éves kortól ajánljuk.

Matthew K. Manning: Félelemfalók
(Marvel-akcióhősök: Bosszúállók 3.)

A Bosszúállók kalandjainak fergeteges, új korszaka folytatódik! Miközben a hősök és a bűnözők egyaránt készülődnek az űrből érkező fenyegetés ellen, egy alak bukkan fel Fekete Párduc múltjából. De vajon barát lesz, vagy ellenség? És miféle vészjósló terven dolgozik MODOK?

A képregénysorozat remek kiindulópont a kezdő olvasóknak, hogy kövessék Fekete Párduc, Amerika Kapitány, Thor, Marvel Kapitány, Vasember és Fekete Özvegy kalandjait!
7 éves kortól ajánljuk.

Kecskés Nikoletta: Kapj el!

Dominika új iskolába kerül, és már nagyon unja, hogy ő a legszürkébb lány az osztályban. Ezért egy óriási hazugságot talál ki magáról és a családjáról, hogy menő legyen. A terve sikerül: a legvagányabb fiúk és lányok barátkoznak vele, az egész suli csodálja. Ám egyre jobban retteg a lebukástól, ráadásul füllentéseivel óriási veszélybe sodorja önmagát és a többieket…  

A két fiúból és három lányból álló csapat hihetetlen kalandokon megy keresztül, közben pedig kiderül, mennyit ér a barátság, milyen az első szerelem, miért érdemes mindig igazat mondani és őszintének lenni.
Tizenéveseknek ajánljuk.

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.