Ajánló új könyveinkből (2022. szeptember)

Tokody Klára: Csodák tava

A Balatont rengeteg mesebeli lény lakta egykor: a badacsonyi vulkán ura, gőgös királylány, óriások, gonosz boszorkák és kedves pásztorleánykák, sárkányok és daliás vitézek. De megfordult itt Krisztus urunk és Szent Pál is, járt erre Lehel vezér és András királyunk, táltosok, vitézek, betyárok, grófkisasszonyok és hercegek.

Ebbe a varázslatos balatoni mondavilágba repít minket a Csodák tava: népmese és történelem, hiedelmek és valós történetek egyaránt szerepelnek e kötet lapjain, ami kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozás. Kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozás.

Balajti Mariann: Akarom azt, vagy hisztizek!

Ez a mese az akaratosság kérdését dolgozza fel. Kulcs eleme, hogy Bella megérti, elfogadja Panka negatív érzéseit, empátiával fordul felé. Ezután megtanítja, hogy tudja magát megnyugtatni a kislány és megérteni anyukája érzéseit. Ezzel bemutatja az empatikus kommunikáció alapját: az elfogadást.
Balajti Mariann: A csúfolódás nem szép dolog!

A sorozat e része a csúfolódást mutatja be. A „hagyd faképnél” trükk üzenete, hogy az érzéseinkért mi felelünk, senki nem okozhat nekünk bánatot, szégyent, ha mi nem hagyjuk ezt. Az önbizalom fontosságát is kiemeli, rámutat, hogy az elismerés és a szeretet (magunk felé is) ellenszerei a bántó szavaknak.  3-6 éves korosztály számára. 
Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem! 2. 

E kiadvány feladatai és játékötletei az óvodás kor időszakában segítséget nyújtanak a szülőknek ahhoz, hogy a gyermekükkel töltött időt minél színesebbé, tartalmasabbá tegyék. A  könyv három éves időtartamra kínál tevékenységeket – a 3-4 éves (kiscsoportos) és a 4-5 éves (középsős) korcsoport számára szeptembertől augusztusig, az 5-6 évesnek (nagycsoportos) a tanévkezdéstől júniusig ad ötleteket a közös időtöltéshez, játékhoz, fejlesztéshez.

Lapozzon bele időnként a kiadványba, hétről hétre talál benne olyan könnyen elvégezhető, a gyermek számára élvezetes feladatokat, amelyek az ő fejlődését szolgálják. 3-6 éves korosztály számára készült.
Történetek a Pókverzumból

A Marvel-univerzum legnagyobb hősei a főszereplői ezeknek a rövid történeteknek, amelyeket korhatár nélkül élvezhetnek a gyerekek – és természetesen a szüleik is!
A csodálatos Pókemberről, Fekete Párducról és a többiekről szóló kalandok tökéletes belépőt jelentenek nemcsak a Marvel-univerzumba, hanem az olvasás fantasztikus világába is.

A Marvel-szuperhősök kalandjai 1. részében a PÓKEMBER ÉS A LOPOTT VIBRÁNIUM, a ROSSZ HATÁS és a NAGY DOBÁS című történetek kaptak helyet, amelyekben Pókembert beszippantja a közösségi média, majd a pókbarátokkal összefogva egy veszélyes játékban menti meg a világot. Végül Wakandába látogat, hogy a Fekete Párduc segítségére legyen egy régi ellenség elleni harcban. Képregény kedvelőknek ajánluk 10 éves kortól.
Maggs, Sam: Marvel kapitány: Hangyányi célok

Carol Danvers megszokta, hogy magasabbra, távolabbra, gyorsabban megy, mint bárki más, de a Megállíthatatlan Darázzsal közös kalandjának jeligéje a kisebbre, alacsonyabbra, lassabban lesz! Volt már vadászpilóta, Bosszúálló és flerkenkedvelő, de egyik sem volt olyan nehéz, mint a mostani munkája, mint… vezetésoktató!

Miután az A.I.M. megkaparint egy kevés Pym részecskét, Nadia Van Dyne – azaz a Megállíthatatlan Darázs – vezetésórái még a vártnál is nagyobb kihívást jelentenek majd. Sikerül a hirtelen apróra zsugorított Carolnak és Nadiának megfejteni az A.I.M. tervét, mielőtt túl késő lenne? Kiderül a legújabb, pinduri Marvel-akcióhősök kalandból! Képregény kedvelőknek ajánluk 10 éves kortól.

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.