Ajánló új könyveinkből (2023. július)

 

Smale, Holly: A lány, aki távolról tökéletes

Harriet Manners több tényt ismer, mint az átlag. Tudja, hogy New York a legnépesebb város az Egyesült Államokban. Azt is, hogy a hivatalos mottója a „Még feljebb”. Tudja, hogy az amerikaiak 27%-a szerint sosem landolt ember a Holdon.

De arról fogalma sincs, milyen a modellek élete a Nagy Almában, és hogy a családja hogyan birkózik meg az új, amerikai élettel. Ahogy azt sem tudja, hogyan „válhat branddé” a New York-i modellekhez hasonlóan. De ami a legfontosabb, azt sem, mi a teendő, ha a nagy romantikus gesztusokat nem a pasijától kapja…
Vajon a stréber lány ezúttal túl messzire megy?

Kaurin, Marianne: Életem legjobb nyara

Ina cikinek érzi, hogy az osztályból egyedül az ő családjának nem telik nyaralásra, ezért mindenkinek azt mondja, ők is külföldre utaznak. Hogy a hazugság ne derüljön ki, a vakáció első napjától, reggeltől estig a szobájában kuksol. Ám az új osztálytársa mégis észreveszi az ablakban, és egy furcsa ötlettel áll elő. 
Talán ez a nyár mégsem lesz olyan unalmas, mint Ina hitte… 

„Kaurin egy igazán hétköznapi, a fiatalok számára jól ismert szituációba helyezi hőseit, így mutatva be azt, hogy minden helyzetben merjünk önmagunk lenni, még akkor is, ha ez éppen akkor nem tűnik éppen a legkönnyebb útnak – de hosszú távon mégis kifizetődő lesz.”

Ruff Orsolya: Volt egy ház

Van egy ház valahol a városban, egy romosnak tűnő régi ház, amely rengeteg titkot rejt. A tizenkét éves Emma erről mit sem sejt, amikor egy szép napon beköltözik a családjával. Ő először csak a sárkányformájú kandallót látja, a kalandos zegzugokat meg az elvadult kertet.

Hamarosan azonban különös dolgok történnek: Emma egy titokzatos tárgyra bukkan, valaki különös jelet kapar egy diófába, a házban leomlik egy fal, a környéken pedig felbukkan egy idegen, egy minden hájjal megkent Kalóz, akinek megjelenése semmi jót nem ígér. Nem mindennapi események sora veszi kezdetét, melyek során feltárul a ház és egykori lakói története.

De mit titkol Emma nagymamája, miben mesterkedik a Kalóz, és vajon ki az a Regulus? Kódok és rejtvények, elsárgult levelek és régi naplóbejegyzések során feltárul az elfeledett ház története.
Handler, Daniel: Hát ezért szakítottunk

Min Green furcsa lány, a régi filmek rajongója, filmrendezőnek készül, és örökké fejben mozizik.
Ed Slaterton jóképű, népszerű, kosaras sztár, és az állami bajnokságra hajt.
Min Green és Ed Slaterton jártak.
Majd pedig szakítottak…

Min levelet ír Ednek és egy dobozzal elindul a fiúhoz.
A dobozban ott van mindaz, amiért szakítottak. Két söröskupak, egy mozijegy, egy összehajtogatott levélke, egy gyufásdoboz, egy szögmérő, könyvek, egy játék teherautó, egy pár ronda fülbevaló, egy fésű egy motelből, meg minden más, ami összegyűlt szédítő, bensőséges, szívszaggató kapcsolatuk alatt. Min sorba veszi a tárgyakat és elmeséli a történetüket.
Aztán a doboz Ed küszöbén landol…

Bartos Zsuzsa: Töredezés

Amikor csak a szív ismeri a választ…
Már nincs halál, viszont van okosszex… Titkok, különös vágyak egy rendkívüli világban.
Milos nyomozó általában öngyilkossági ügyekben szokott nyomozni. Most azonban egy igazi gyilkossági ügyet kap. Meghal egy férfi, és állatok tetemei lógnak a közeli fákon.
De mi történt?

A nyomok egy izgalmas nőhöz, Kishához vezetnek, és a Teaházas Lányokhoz, akiknek a halálhoz való viszonyulásuk határozottan gyanús. Milos minél inkább beleássa magát mások életének nyomaiba, annál megdöbbentőbb dolgokra jön rá önmagáról.
Kicsoda ő, és mi a múltja?

Kisha döbbenten szembesül azzal, senki mást nem érdekel, hogy a Hillstadtból nyomtalanul eltűnt egy lány. Mindenáron meg akarja találni Ewát, de amióta meggyanúsították őt a szeretője meggyilkolásával, minden lépését figyelik. Ráadásul valami megsérült a virtuális férje adataiban is. Rá kell jönnie, hogy ki és miért manipulálja az emlékeket, ám a Milos iránti különös vonzalom csak még inkább összezavarja a nyomozást…
Mi az, amit érez? Mi ez a különös vágy?
Merülj el a jövő titkaiban!

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.