Ajánló új könyveinkből (2023. október)

 

Fröhlich, Anja & Krause, Patrick : 
A világ legszuperebb titkos naplója

 

Katinka naplója:
RETTENET!
A BÁTYÁM, Domi most szintén az én osztályomba jár! Szerencsére a TOP SECRET naplóját olyan bénán rejtette el, hogy rendszeresen el tudom olvasni, amit ír. Így aztán mindig naprakész vagyok, és tudom, hogy mit tervez MISZTER NAGYKÉPŰ. A csávó ugyanis szeretne egyszer világhírű lenni…

Domi naplója:
Mind DJ egyébként extra LAZA vagyok. De emberek, ki tudna NYUGODT maradni akkor, amikor megbukik, és a HÚGÁVAL kell egy osztályba járnia?! 
Szerencsére a szupertitkos naplómban mindent KITEREGETHETEK Katinkáról!

Sherba, Natalia: Az Óraharc
(Óramágusok 6.)

A serdülő óramáguslány, Vasilisa Ognev reménytelen helyzetben találja magát, miután tanítványául szegődik a hatalmas Szellemnek: Astragor Tűzkígyó Várában tanulótársai a halálának közelgő időpontjára kötnek fogadásokat. Ám őt csakis az foglalkoztatja, hogy megtalálja és kiszabadítsa az időtlen Ürességbe taszított barátját, Fesht. Harcában dédapja, az időpárhuzamok gabalyításának mestere segíti, valamint a titokzatos, álomszerű kislány, Nicole. 

Mindeközben az óramágusok és tündérek földjén egyre inkább eldurvul a versengés az Idő Urának ezeréves trónjáért; a múltat és jövőt egyaránt megváltoztató küzdelemben újabb rejtelmeit tárja fel a Széthasadt Vár, hogy a Fekete Kulcs hordozóját sorsdöntő választás elé állítsa: mi a fontosabb számára, a saját boldogsága, vagy szerettei és az egész emberiség sorsa?

Cameron, W. Bruce: Egy kutya négy élete: Bailey
(Egy kutya négy élete 1,5)


Kicsapódott a ház ajtaja, és kirohant rajta egy emberi lény. Egy újabb fajta emberi lény. Még sosem láttam ilyet.
A lény rám meredt. Én pedig vissza rá. Hirtelen rájöttem, hogy ez egy fiatal emberi lény. 
Egy gyerek. Méghozzá hímnemű. Hirtelen fülig érő vigyorra húzódott a szája, és kitárta a karját.
– Egy kiskutya! – mondta éneklő hangon.
Odarohantunk egymáshoz. Levetette magát a földre, hogy felvegyen, én pedig egyfolytában nyalogattam.

Egy fiú! 
Azt hiszem, ezt kerestem, amikor kiszöktem arról az udvarról. Egy ilyen fiút.

Miller, Ben: Hogyan lettem mesehős?

Lana és bátyja, Harrison mindig együtt játszottak – mígnem egyszer csak Harrison úgy érezte, ő már túl nagy ahhoz, hogy folyton csak játsszon. De amikor egy szupermarketben Lana rábukkan a bűvös portálra, amely egyenesen a jól ismert mesék világába vezeti, rá kell jönnie, hogy a mese bizony nem mindig játék!

A mesék világát veszély fenyegeti – de vajon rá tudja-e venni Lana a bátyját arra, hogy újra higgyen a mesékben – még mielőtt túl késő lesz?

Braswell, Liz: Vár rám a föld

Öt év telt el, mióta a gonosz Ursula legyőzte a kis hableányt… és elvette Triton király életét. Ariel most Atlantica néma királynője, Ursula pedig Eric herceg királyságát vezeti a szárazföldön. Amikor azonban Ariel rájön, hogy az apja talán még mindig életben van, visszatér egy olyan világba, amiről azt gondolta, sosem látja többé – és ezzel együtt esélye nyílik rá, hogy a hercegét is viszontlássa.
Ariel hamarosan megtudja, hogy Ursula mindent megtesz, hogy a lehető legnagyobb mértékben kihasználja hercegnői pozícióját: összeesküvéseket szervez, ármánykodik, és nyílt háborúkat indít a szomszédos királyságok ellen. 

Amikor pedig az álcázott tengeri boszorkány tudomást szerez Ariel felbukkanásáról, azzal fenyegetőzik, hogy mind a vízalatti, mint a szárazföldi világot elpusztítja. Vajon képes lesz Ariel megbuktatni a gyilkos gonosztevőt, akinek eltökélt szándéka, hogy elpusztítsa az otthonát, és a világot, amelynek egykor mindennél jobban szeretett volna a részévé válni?

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.