Ajánló új könyveinkből (2023. szeptember)

Novak, Ali: Életem a Walter fiúkkal

Jackie nem szereti a meglepetéseket. A káosz maga az ellenség! A legjobb módja annak, hogy a sikeres, elfoglalt szülei felfigyeljenek rá, az, ha tökéletes lesz ő is.
Tökéletes külső, tökéletes jegyek – a tökéletes gyerek.
És akkor…
1. sokk: Jackie családja életét veszti egy szörnyű autóbalesetben.
2. sokk: Jackie-nek az ország másik végébe kell költöznie, hogy a Walter családdal éljen – az új gyámjaival.
3. sokk: Walteréknek tizenkét fiuk van.
Jackie-nek le kell cserélnie az A típusú személyiségét és New York-i lakását egy coloradói tanyára és a hozzá járó vad Walter fiúkra. A lányt az ellenség veszi körül – hangos, rendetlen, idegesítő fiúk, akiknek gőzük sincs a személyes tér fogalmáról.
Hogyan tud majd beilleszkedni és továbblépni, miközben a szülei emlékét is életben kell tartania azzal, hogy mindenben a tökéletességre törekszik?

Király Anikó: A balatoni sellő

A balatonfüredi Rózsalakba rég nem látott lakók érkeznek. A kalandvágyó, cserfes Szofi alig várja, hogy újra felfedezze a helyet, ahová nagyszülei emléke köti, és új barátokat szerezzen.

A város az Anna-bálra készülődik, a bál szépe majd a Balaton Jégszíve nevű, gyönyörű ékszert viselheti.
Ám különös események zavarják meg az előkészületeket: feltűnik a balatoni sellő, egy csendőr pedig mindent megtesz, hogy egy rejtélyes iránytű ne juthasson el tulajdonosához…

Ruhe, Anna: A fekete virág rejtélye
(Az illatok bűvös patikája 2.)

Luzie Alvenstein csodálatos titkot rejteget: mélyen a házuk alatt rejtett helyiségek sora bújik meg – az illatpatika! Bűvös illatok készülnek itt, amelyekben nagy erő szunnyad. Mióta felfedezték az illatpatikát, Luzie, Mats és Benno feladata, hogy vigyázzanak rá.

Csakhogy egy nap lába kel az illatok legfontosabb alapanyagának, a meteorpornak, és enélkül Mats nem tudja megszabadítani a papáját a szeretetlenség illat hatása alól. A tolvaj után kutatva Luzie és barátai egészen Amszterdamig jutnak. Közben segítséget kapnak egy hóbortos növénytermesztőtől, és egy férfitól, akinek már egyáltalán nem szabadna élnie. Vajon sikerül megtalálniuk a meteorport, és megmenteniük az illatpatikát?

Chainani, Soman: A kezdet kezdete
(Jók és Rosszak Iskolája 0.)

Két fivér.
Az egyik Jó.
A másik Gonosz.
Együtt vigyáznak a Végtelen Erdő békéjére.
Együtt választanak tanítványokat a Jó és a Rossz Iskolájába.
Együtt oktatják őket, hogy sorsuk beteljesedjen.
Aztán egyszer csak történik valami.
Valami egészen váratlan.
Valami hatalmas erejű.
Valami, ami mindent és mindenkit megváltoztat.
Ki lesz, aki életben marad?
Ki lesz az Iskola Igazgatómestere?

West, Kaise: P.S.I. like you

Aláírva, lepecsételve, kézbesítve…
A kémiaórán Lily lefirkant kedvenc dalszövegei közül néhányat a padjára. Másnap észreveszi, hogy valaki folytatta a szöveget, és üzenetet is hagyott.

Lily és névtelen levelezőtársa levelezésbe kezdenek – titkokat osztanak meg, zenekarokat ajánlanak és megnyílnak egymás előtt. Lily rájön, hogy szép lassan beleszeretett az ismeretlen levélíróba. De ki lehet az?

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.