Halloween-i könyvajánló

 

Mañas, Pedro: Telihold klub
(Anna Kadabra 1.)

Anna teljesen ki van akadva. Búcsút kell vennie otthonától, iskolájától, szeretett városától csak azért, mert a szülei úgy döntöttek, Moonville-be költöznek – egy poros kis faluba, amit boszorkányokról és mágiáról keringő legendák szőnek körül.

Már csak ez hiányzott… Az új otthonuk romos és rozoga, a szobája ocsmány, ráadásul egy szellemkastélynak tűnő építményre lát ablakából. Lehetne ennél rosszabb? Még szerencse, hogy titokban egy kedves kóbor cica is vele tartott. De hova tűnik állandóan? És mik azok a hangok a padláson?

Cantini, Barbara: Halálka
(Halálka 1.)

Halálka egy kislány, de nem olyan, mint a többiek: ő egy zombilány. A Málladosó Villában él Néhay nénivel és egyetlen barátjával Bu Songgal, egy albínó agárral, akivel sülve-főve együtt vannak.

Halálka szeretné, ha lennének vele egykorú barátai, akikkel játszhatna. Ám a néni megtiltotta neki, hogy mások előtt mutatkozzon: megijednének tőle. Egy nap azonban elérkezik a megfelelő alkalom: halloween ünnepe! Halálkának még csak be sem kell öltöznie…De mi lesz, ha a többi gyerek rájön, hogy Halálkán nincs is jelmez?
Muncaster, Harriet: Holdas Hanna bajba kerül (Vámpírtündér 5.)

A sorozat e része a csúfolódást mutatja be. A „hagyd faképnél” trükk üzenete, hogy az érzéseinkért mi felelünk, senki nem okozhat nekünk bánatot, szégyent, ha mi nem hagyjuk ezt.

Az önbizalom fontosságát is kiemeli, rámutat, hogy az elismerés és a szeretet (magunk felé is) ellenszerei a bántó szavaknak.
3-6 éves korosztály számára. 
Krisp, Caleb: Ivy Pocket és az Óragyémánt

Ivy Pocket egy átlagos szobalány, aki átlagon felülinek képzeli magát. Miután munkaadója inkább elszökik Dél-Amerikába, mint hogy tovább élvezze a társaságát, ifjú hősnőnk egyedül marad koszt és kvártély nélkül Párizsban…

Ekkor Ivy váratlanul testhezálló feladatot kap. Fejedelmi fizetség ellenében Angliába kell vinnie a titokzatos Óragyémántot, hogy a születésnapos (és roppant ellenszenves) Matilda Butterfield nyakába akassza.
A szobalány azonban hamarosan sötét rejtélyek és gyilkosságok hálójában, na, meg egy összeesküvés kellős közepén találja magát. Mindenki az Óragyémántra feni a fogát, hiszen a kő valójában átjáró egy másik világba…
Anderson, Laura Ellen: Vámpyr Vilma és a barbárbál
(Vámpyr Vilma 1.)
 
Vámpyr Vilma szereti a házikedvencét, Tökkencset és a barátait. Utálja viszont az évente megrendezett, előkelő és unalmas barbárbált, ahová a szülei miatt kell mennie.

Vilma ugyanis ősi vámpírcsalád sarja. Noktürnia elkényeztetett hercege foglyul ejti Tökkencset, akit Vilmának kell kiszabadítania. A bátor vámpírlány eközben ráadásul kideríti a Sötét birodalmának legféltettebb titkát.
Harrison, Paula: Kitti és a Holdfény-mentőakció
(Kitti 1.)
 
Varázslatos kaland a telihold fényénél.
Kitti családja egészen rendkívüli: anyukája szuperhős, és Kitti tudja, hogy különleges képességeit használva egy napon belőle is hős válik majd.

Ez a nap azonban a vártnál hamarabb érkezik el, amikor Figaró, a kandúr megjelenik a kislány szobájának ablakában, hogy segítséget kérjen. De az éjszakai világ elég félelmetes – lesz-e Kittinek elég bátorsága, hogy kimerészkedjen a sötétbe, és nekivágjon egy izgalmas kalandnak a holdfényben?

 

A könyvajánlók és könyvborítók a www.moly.hu oldalról származnak.