Figyelem! Fontos felhívás!

Ifjúsági könyvajánló

Pierdomenico Baccalario: Az időkapu

Az időkapu 
Néggyel egy nyílj ki sorsszerűen, 
A mottót négyből háromban leld meg, 
A négy közül kettő a halálba vezet, 
S csak egy a négyből visz oda le. 
Ulysses Moore

Három szenvedélyes kalandvágyó gyerek: Jason, Julia és Rick. 
Egy villa a sziklaszirt tetején, tele rejtélyes bezárt szobákkal. 
Egy szekrény mögé rejtett ajtó, amit sehogy sem lehet kinyitni. 
Ám a gyerekek elhatározzák, hogy mégiscsak kinyitják. 
Bármi áron…

Jason mozdulatlanul állt a lépcső alján, és hallgatózott. Egy kósza légáramlat különös, távoli zajokat hozott felé: bútornyikorgást, szélzúgást, állatok lépteinek zaját. Az elmúlt héten Jason már többször is gondolt rá, hogy a Villa Argo bútorai bizony önálló életet élnek. Amint az ember kilép a szobából, egyetlen millimétert mindig arrébb táncolnak. Egyetlen egyet csupán, sohasem többet, nehogy rajtakapják őket. 
Ezúttal azonban másféle zajt hallott: határozott, gyors léptek koppanását az emeleten. Kővé dermedve állt hát, és mindig idegszálát megfeszítve hallgatózott. 
Vajon a családból tényleg senki nem vette még észre, hogy valaki más is van rajtuk kívül ebben az óriási házban?

 

Colleen Houck: A tigris átka

Szenvedély. Sors. Hűség. 
Kockáztatnád mindezt azért, hogy megváltoztasd a végzeted?
Amikor Kelsey Hayes azon gondolkodott, vajon mit fog csinálni ezen a nyáron, álmában sem jutott volna eszébe, hogy egy háromszáz éves indiai átkot próbál majd megtörni. Egy rejtélyes fehér tigrissel, akit Rennek hívnak. A világ túlsó felén. 
Pedig pontosan ez az, ami történt. 
Szembeszállva sötét erőkkel, bűvös mágiával és misztikus világokkal, ahol semmi sem az, aminek látszik, Kelsey mindent kockára tesz, hogy megfejtsen egy ősi próféciát, amely örökre megtörheti az átkot. 
A tigris átka egy epikus fantasztikus-romantikus sorozat feszült. izgalmas első kötete, egy olyan élmény, amiből még többet akarsz. Egy olyan könyv, amit nem fogsz tudni letenni. Magávalragad és egy teljesen új világba kalauzol, amiről talán nem is hitted, hogy létezik. 

 

Leiner Laura: Akkor szakítsunk

Miért kell a szilveszternek feltétlenül az önfeledt bulizásról szólnia? Van az úgy, hogy az ember legfeljebb annyira vágyik, hogy egy rossz film előtt belesüppedjen a kanapéba, csokit és chipset tömjön magába, és közben zokogva búcsúztassa az óévvel együtt a frissen gallyra ment kapcsolatát. 

Épp így tervezte Lia is, miután stílusosan, december 24-én szakítottak Norbival. 
A barátaik azonban nem pontosan úgy képzelték el az év utolsó napját, mint Lia, ezért a szilveszter éjszaka végül sokkal inkább egy őrült road movie-ra hasonlított, amely fölött mintha mindenki elveszítette volna az irányítást…
Ezt a könyvet elolvasva betekintést nyerhetünk egy tinédzser világába, amiből természetesen a humor és bonyodalmak sem maradhatnak el. 

 

Philip Parker: 50 tény, amit tudnod kell a vikingekről

A vikingek voltak a középkor legfélelmetesebb rablói, akik véres portyáikról, kincsszomjukról és vakmerőségükről váltak ismertté. 
300 évig rettegésben tartották egész Európát, de közben gyönyörű művészeti alkotásokat készítettek, izgalmas regéket költöttek és jól szervezett társadalmat hoztak létre. Érdekes adatok, részletes térképek, színes grafikák és fotók segítenek eligazodni a vikingek világában.

 

Kasie West: Szerelembe zárva

Amikor Autumn Collinst véletlenül bezárják a könyvtárba egy egész hétvégére, úgy érzi, hogy ennél semmi nem lehetne rosszabb. De aztán kiderül, hogy Dax Miller is bent ragadt vele az épületben. Autumn nem sokat tud Daxről, csak annyit, hogy a fiú semmi jót jelent. Sok pletyka kering az iskolában valami verekedésről (és arról, hogy Dax emiatt került javítóintézetbe egy időre), meg azt is híresztelik, hogy magányos farkas. Egyszóval nem ő az ideális hétvégi partner. Autumn végig azzal nyugtatgatja magát, hogy Jeff (a már majdnem barátja), nemsokára észreveszi, hogy ott ragadt a könyvtárban, és a megmentésére siet. 
Csakhogy Jeff nem érkezik meg. Senki nem érkezik meg. 

Autumn lassan ráeszmél, hogy ezt a hétvégét kénytelen lesz automatából nyert ételekkel kihúzni, ráadásul egy olyan fiú társaságában, aki elég egyértelműen nem akar közösködni vele. Csakhogy az is kiderül, hogy Daxben sokkal több van annál, amit elsőre gondolna róla az ember. Autumn és Dax idővel — eleinte vonakodva, később már nem annyira vonakodva — lassan megnyílnak egymásnak. Autumn megdöbben, hogy milyen közel kerülnek egymáshoz. De vajon akkor is így érzik majd, ha véget ér a kalandos hétvége, és a lányt újra magával ragadja a régi élete és a régi szerelme? 

Érzelmek háborúja, izgalom és bizalom. Egy elgondolkodtató és magával ragadó könyv, tanulságokkal fűszerezve, ennél több nem is kell.

 


(A könyvismertetések és a képek a moly.hu-ról származnak)