Ifjúsági könyvajánló (2020. augusztus)

Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály
Vastündérek sorozat


A nevem Meghan Chase.
Kevesebb, mint 24 óra múlva betöltöm a 16-ot. Számtalan történetet, dalt és költeményt írtak erről a csodálatos életkorról, amikor egy lány rátalál az igaz szerelemre, a csillagok csakis neki ragyognak, és a szőke herceg elgaloppozik vele a naplementébe.
Nem hiszem, hogy velem is így fog történni.

Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.
Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… és otthon sem.
Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer.

De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni… és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez.

Lupescu Kata – Végső kezdet
Kalózlány sorozat


CHARLOTTE NAFTALIEN, a pisai nemes lány ismeretlen helyen ébred, kezével az ágyhoz bilincselve. Mégis kik rabolhatták el éjnek évadján? Hamarosan rádöbben, hogy a hírhedt Sekk-Rooial kalózhajón van, és mindenki meg akarja győzni, hogy ő a legendás kalózok, Albert és Bloom Turquise lánya. És ezzel kezdetét veszi egy veszedelmekkel teli utazás egy rejtélyes végrendelet nyomában,mely sok mindenre fénytderíthet, de ugyanakkor pusztulást is hozhat rájuk. Ahogy bennebb hajóznak a Moon-Barnacle-tengeren, egyre több sötét titok kerül felszínre, ami Charlotte származását illeti, kiderül, hogy az igazi kalózoknak nem csak egy életük van, és hogy létezik egy hely föld és menny között, ahol az életművészek élnek.

A Kalózlány: Végső kezdet a szó nemes értelmében vett ifjúsági kalandregény. 
Ha angol nyelvterületen kerülne kiadásra, a young adult fantasy kategóriába tartozna, ugyanis a serdülő olvasóréteget célozza meg, a történet pedig a felnőtté válásról szól. Lebilincselő sztorival, szikrázó párbeszédekkel és nem utolsósorban az írói fantázia olyan sziporkáival, mely oldalról oldalra egyik bámulatból a másikba ejti az olvasót.

 

Karl Urban - Otthonunk, a Föld
A kék bolygó


A világűrből nézve Földünk valóságos oázisnak tűnik. Bolygónkat kéken ragyogó óceánok, mélyzöld erdők, barna talaj borítja. Egyedül erről a bolygóról tudjuk, hogy kialakult rajta az élet.
Ismerd meg, hogyan jött létre a földi élet, és hogyan vezetett a fejlődés az egysejtűektől az emberig!
Vándorló földrészek és tűzokádó vulkánok: merülj alá bolygónk belsejébe!

 



Philipp Schott - Egy kisállatrendelő hétköznapjai 


Vidám történetek kutyákról, macskákról és más állatfajtákról
A kanadai állatorvos őszinte, humoros, sokszor önironikus történetei eredetileg blogbejegyzések formájában láttak napvilágot. Dr. Schott harmincéves praxisa során szerzett tapasztalatait osztja meg az olvasókkal: hogyan adjuk be a tablettát a macskánknak, milyen zárat szereljünk a hűtőre, ha nem akarjuk, hogy a kutyánké legyen a sült csirke, és mit kezdjünk a halunkkal, ha az félig lenyelte a társát.
De a történetek nem csak az állatokról szólnak. A szerző az évek során felismerte, hogy állatorvosként a kis kedvencek mellett a gazdikkal is kell foglalkoznia, akikről szintén számtalan érdekességet tudhatunk meg.

A kisállatrendelő színes mindennapjairól szóló kedves, szórakoztató történetek megnevettetik, elgondolkodtatják, vagy épp meghatják az olvasót, de senkit nem hagynak hidegen.


Paolo Valentino – A mítoszok világa
Az antik görög hősök és istenek történetei

Ismerd meg az antik görög világ legnagyobb sztárjait és legizgalmasabb eseményeit ebből a gazdagon illusztrált könyvből, amely bebizonyítja, hogy a régi történetek a mai napig hatással vannak életünkre, és bizony sok mindent tanulhatunk belőlük.

Miért vannak villámok az égen? Mikor érkezett az első ember a földre? Hová kerültek az emberek a haláluk után? E kérdések megválaszolására a mítosz valódi meséket szőtt: izgalmas, fordulatos történeteket tele szerencsétlen sorsokkal, szerelmi gyötrődéssel, irigységgel, féltékenységgel, csodálatos kalandokkal, legyőzendő szörnyekkel. Olyan történeteket, amelyekkel az ókori görögök nemcsak magyarázni akarták a titokzatos természeti jelenségeket vagy az emberek és az istenek kapcsolatát, hanem a meséléssel egyben szórakoztatták is egymást, s továbbadták a történeteket.

 

 

A könyvajánlók és a borítóképek a www.moly.hu-ról származnak.