Ifjúsági könyvajánló (2020. november)

Jon Baird, Jon - Costner, Kevin - Meyer, Stephen: Utazás Shambalába

Modern korunkban szívesen hencegünk azzal, hogy bolygónk minden zegzugát feltérképeztük és felmértük, meghódítottuk és leigáztuk; hogy kiismertük földünk szeszélyeit, legyőztük szörnyetegeit, és leleményes emberi szellemünk fényével egyik sarkától a másikig bevilágítottuk. Az emberiség tehát nyugodtan ül a babérjain. Mi azonban, akik az évszázadok során töviről hegyire megismertük e földgolyót, minden olyan helyre eljutva, amiről valaha hallottál – s jó néhány olyan vidékre is, amelyről nem – egészen másképp látjuk a dolgot…
A kalandos históriák aranykora visszatér ebben a ragyogóan kidolgozott, izgalmakkal teli világjáróregében. A Felfedezők Társasága, amely Kipling bravúros meseszövését egy míves részletekben gazdag képregény lenyűgöző képi világával ötvözi, minden egyes oldalán rabul ejti a szemet és a képzeletet egyaránt.

Egy elit klub méltóságteljes nyilvános termei mögött egy rejtélyes szervezet tevékenykedik: a Felfedezők Társasága, kalandorok egy rejtőző csoportja, amelynek tagjai vakmerően bejárják azokat a helyeket, ahol a fény nem képes áttörni az árnyakon, és a józan észt megfosztják trónjától a mítoszok. A titkok, amelyek után kutatnak, zord hegyláncok között rejlenek, a sivatagban hevernek elfeledetten, az óceán fenekén nyugszanak, vagy a sarkvidék vastag jegébe zárva szunnyadnak. A Felfedezők Társaságának célja a rejtélyek felderítése, amelyek az ismert világ határain túl várják az elszánt kutatókat.
A Felfedezők Társasága-sorozat első kötete, az Utazás Shambalába az I. világháború idején játszódik, amikor a nyugati civilizációra igencsak vészterhes idők járnak – ekkor határozza el a Társaság, hogy megkeresi a mitikus aranyvárost. A kutatás az Északi-sarkvidéktől a mongol sivatagokig, Ázsia földalatti csatornáin át a Himalája szívéig viszi a felfedezőket, míg a legendás város végre felfedi titkát, s az egész földgolyón átívelő kaland végre eljut meghökkentő végkifejletéig.
Fényt deríteni a föld árnyék borította zugaira – ez a célja a rokonlelkek e titkos rendjének, amelybe most belebotlottál, kedves olvasó! Tehát szedd össze a térképeidet, az iránytűdet, az eszedet és főként a kurázsidat, és tarts velünk e rendkívüli utazásra az ismeretlen világ, a Terra Incognita felé!

 

Gidwitz, Adam: Szörnyecske a hátizsákban
Unikornis mentőcsapat sorozat

Unikornisok márpedig nagyon is léteznek. És sellők és sárkányok és még más különleges lények is. De ezek veszélyben vannak, ellenfeleik erősek és kegyetlenek. Hogy megóvjuk a mítoszok és legendák lényeit, létrejött az Unikornismentők titkos csoportja. Szeretnél segíteni nekünk? Hajlandó lennél kockára tenni az életedet, hogy megóvd a világ legkülönlegesebb teremtményeit? Nagyon remélem, mert a teremtményeknek szükségük van rád!

Elliot nem túl boldog új iskolájában töltött első napján. Az osztályával kirándulni mennek a Kopár Fenyves félelmetes erdőibe. A túrát a furcsa és mogorva Fauna professzor vezeti. Ráadásul senki nem áll szóba vele, csak egy Uchenna nevű lány, aki nem riad vissza semmilyen veszélytől. Amikor az erdőben a két gyerek lemarad a többiektől, egy olyan különleges teremtményre bukkannak, amelyet még soha életükben nem láttak. Ez a felfedezés azonban nem maradhat titokban, mert a kék szörnyecske követi őket… egészen hazáig. Csak egyetlen ember van, aki segíthet nekik: a titokzatos Fauna professzor.

 

Johnson, Marcus: A világegyetem

Mi történik, amikor a galaxisok összeütköznek? Mennyire közelíthetnél meg egy magnetárt anélkül, hogy elégnél? Több univerzum is létezik? Fedezd fel a kozmosz titkait a fekete lyukaktól és a pulzároktól az exobolygókig és a földönkívüli élet kutatásáig! Ebben a könyvben naprakész információkat találsz a bolygónkról, a Naprendszerről és a világegyetemről.
Töltsd le az INGYENES appot, és kezdődhet a show! Több mint 50 videóklip!
Lenyűgözően élethű jeIenetek!

 

Maros Edit - Bonyolult egy csaj


Nem könnyű a szülőkkel… legalábbis Adél ezt érzi. Nem elég jó semmiből (matekból pláne), az anyukájának nem elég csajos, az apukájának nem elég sportos. A dobolás érdekli, azt meg ők nem tartják valami sokra. Lehet ezt még fokozni? Naná! Adjunk hozzá egy tökéletes(nek látszó) bombázót, némi zsarolást, jó sok kavarást és arcon landolást, elvesztett és visszaszerzett barátokat, és persze ezt a fura dolgot az ember gyomrában a pillangókkal és fiúkkal. Nem egyszerű, ugye?
Persze, hogy nem, hisz az egész élet olyan #bonyolult.

Maros Edit a nagysikerű Hűvösvölgyi suli-sorozat után ezzel a sodró humorú és nagyon is életszagú regénnyel tér vissza, hogy egy jó olvasmánnyal könnyítsen a #bonyolult kamaszéveken.

 

Gina Mayer - Utazás Snowfieldsbe
Lósuttogó Akadémia sorozat

Kanada vad, tágas erdeiben áll egy fehér kastély: Snowfields. Ebben az internátusban képzik a világ legjobb lovasait, és itt gyógyítják a sérült lelkű lovakat.
Zoe egyáltalán nem ért a lovakhoz, annál többet a zenéhez. Ám amikor elkíséri Kimet, a barátnőjét felvételizni Snowfieldsbe, egy találkozás örökre megváltoztatja az életét. Az éjfekete mén, Shaman kiszámíthatatlan és veszélyes, de Zoéban az első pillanattól kezdve megbízik. Sőt: ráébreszti a lányt, hogy csak ő segíthet rajta.
A kanadai Snowfields Lovasakadémia a világtól elzárt, gyönyörű hely. Különlegessége, hogy a lovassport oktatása mellett lelkileg sérült lovak megszelídítésével is foglalkoznak. Ide érkezik Zoe, aki még soha nem ült lóháton, csak a barátnőjét kíséri el a felvételire. Ám egy mágikus találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét. Shaman, a fekete mén egyedül őt engedi magához, és Zoe rájön, hogy halálos veszedelemtől kell megmentenie a pompás lovat.

A fordulatos, finom humorral és empátiával megírt sorozat bepillantást enged a lovassport és a lótartás világába egy olyan történeten keresztül, amelynek hősei e csodálatos állatok mellett ízig-vérig mai kamaszgyerekek, valóságos problémákkal és vágyakkal – a Snowfields mágikus környezetében.

 

Sara Raasch - Hó mint hamu

Megtört szívű lány
Ádáz harcos
Leendő hős
Vajon Meira képes megmenteni azt a világot, amit soha nem ismert igazán?
TIZENHAT ÉVE annak, hogy a Tél Királyságát megszállta az ellenség; lakóit rabigába hajtották. Varázslat és uralkodó nélkül maradtak. A télieknek nem maradt más reményük a szabadságra, mint a nyolc túlélő, akiknek valahogyan sikerült elmenekülniük, és akik a lehetőségre várnak, hogy visszacsempészhessék a Tél varázslatát, és újjáépítsék a birodalmat.

Meira nagyon kicsi volt, amikor Tél vereséget szenvedett és ő elvesztette a szüleit. Menekültként élt, a téliek tábornoka, Sir lett a gyámja, ő pedig harcosnak nevelte. Meira szerelme legjobb barátja, a leendő király, Mather; a fiatal lány pedig mindent megtenne azért, hogy Tél birodalmának hatalma helyreálljon. Így hát, amikor a kémek felfedezik, hol őrzik azt az ősi medaliont, amelynek segítségével visszakaphatnák a varázserejüket, Meira elhatározza, hogy maga indul a keresésére. Magas tornyokra mászik, ellenséges katonákkal harcol; valóra vált régi álma. Ám a küldetés nem a tervek szerint alakul, és Meira hamarosan gonosz varázslat, veszélyes politika, fortélyos üzelmek világában találja magát… és végül rádöbben, hogy sorsa felett nem ő rendelkezik… és ez mindig is így volt.
Sara Raasch első regénye hűségről, szerelemről, életünk céljának kereséséről szóló lenyűgöző olvasmány.

 

A könyvajánlók és a borítók a www.moly.hu-ról származnak.