Ifjúsági könyvajánló (2021. február)

Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Egy régi faládikóban rejtőző térkép…
Egy titkosírással írt üzenet… Egy tetovált nagymama, aki kiszuperált cirkuszi kocsival járja a Balaton-felvidéket…
Ki ne vágyna egy duplán rejtélyes nyárra?

Krisztinek és Hubának különféle kódokat és találós kérdéseket kell megfejtenie, hogy rábukkanjon a kincsre. De eközben egy valódi bűnszövetkezet is dolgozik a Balaton-partján: pénztárcák és ékszerek tűnnek el mindenhonnan…
Vajon milyen kincs várja Krisztiéket az út végén? És sikerül-e közben leleplezniük a tolvajokat is?
Nyomozz Te is velünk! Bejárjuk többek közt Révfülöpöt, a Folly Arborétumot és Hegyestűt, megkeressük a mindszentkállai titkos lépcsőt és bekukkantunk Csobánc várába is…

 


Garber, Stephanie: Caraval

Scarlett Dragna eddig még egyetlen napot sem töltött távol attól a kicsi szigettől, ahol ő és a húga, Tella, hatalmaskodó, kegyetlen apjuk keze alatt felnövekedtek. A történet azzal indul, hogy az apa házasságra kényszerítené Scarlettet, ami egyszeriben véget vetne a lány hosszú évek óta tartó álmodozásának a messzi szigeten zajló Caravalról, a földkerekség legvarázslatosabb előadásáról, amelynek közönsége szintén a játék résztvevőjévé válhat.

Azonban épp ebben az évben végül megérkezik a várva várt meghívó, amiről Scarlett annyit álmodozott. Tella elhatározza, hogy elmegy a Caravalra, és egy titokzatos matrózzal elraboltatja Scarlettet is. Csakhogy amint odaérnek, kiderül, hogy Tella eltűnt: az ő elrablója a Caraval ördögien mesteri szervezője, Legend. Scarlett hamarosan megérti, hogy a húga az idei Caraval kulcsfigurája, az egész játék körülötte forog: az lesz a győztes, aki Tellát megtalálja.

Scarlett többször is végighallgatja a figyelmeztetést: bármi is történjék a Caraval során, az mind csak a fantasztikusan kidolgozott előadás része, de ő, szegény, még be se lépett, máris bábuként kezd lépkedni a mágia és a szívfájdító szerelem sakktábláján. Hanem akármi is a Caraval, valóság vagy sem, neki mindenképp meg kell találnia a húgát, mielőtt véget érne a játék utolsó, ötödik éjszakája, máskülönben a beinduló veszélyes dominóhatásra Tella örökre eltűnik a világból.
Isten hozott, légy üdvözölve a Caravalban! De légy óvatos, nehogy túl messzire röpítsen a képzeleted!

 


Regnier, Sandra: Az elfek öröksége

Felicity Morgan nem pontosan az, akit az elfek megjövendölt megmentőjeként elképzelünk. Még csak tizennyolc éves, fogszabályozót visel, a divatos ruhák nem az ő világa, és mindig úgy fest, mint aki nem aludt eleget. Fay mégis különleges sorsra rendeltetett.
Egy nap új tanuló érkezik Felicity iskolájába, aki messze a leghelyesebb srác Londonban. Ő Leander FitzMor. Vonzó megjelenésével, kedvességével és megnyerő személyiségével mindenkit az ujja közé csavar.

Felicity távol marad a fiút ostromló lányok csapatától, de Leandert mégsem tudja kizárni az életéből. Mert bár az iskola legnépszerűbb diákjai sorban állnak Lee barátságáért, a fiú mégis folyton Felicity társaságát keresi.
Ahogy telik az idő, Fay egyre több furcsaságot tapasztal, és úgy tűnik, hogy Lee is titkol valamit. A lány egyre biztosabb benne, hogy valami nem stimmel, de erről csak akkor bizonyosodik meg, mikor Leevel váratlanul visszautaznak az időben..

Roberts, Richard: Légyszi, ne mondd el a szüleimnek, hogy szupergonosz lettem!

Penelope Asch szuperhős akar lenni. A szülei is azok. Egy őrült tudós erejével bír, és a világát olyan eszméletlen kütyük tarkítják, amiket még ő maga sem ért pontosan. A két legjobb barátjának is van szuperképessége.

Az általános iskolában a jó és a rossz között húzódó határvonal még tisztán látszik, a valóságban azonban már semmi sem ilyen egyértelmű. Csupán annyi kell, hogy az egyik hős tanonca verekedést kezdeményezzen, és onnantól kezdve Pennyt és a barátait gonosztevőként tartják számon.
Mindeközben Pennynek igen kemény leckét kell megtanulnia a gonosztevéssel kapcsolatban: azt, hogy nagyon is jól csinálja!

Gonosz lángelmék, különleges páncélzatú szuperhősök, sárkányvérrel teli üvegcsék, földönkívüli harci drónok, alakváltók és szellemek – nem számít, mivel bombázza Pennyt a szuperképességekkel teli világ, barátaival megtalálják a győzelem kulcsát. Kénytelenek. Ha nem veszít egyetlen csatát sem, talán sikerül tisztáznia a nevét még mielőtt a szülei rájönnek, mi történt.

Stephens, John: A Smaragd Atlasz

Havas téli éjszaka. Három kisgyereket űznek ki otthonukból a sötétség irgalmatlan erői. Tíz évvel később Kate, Michael és Emma semmivel sem tud többet arról, mi szakította el őket a családjuktól. A válasz egy bűvös atlaszban található.
Az atlasz varázshatalma egy olyan világba ragadja el a gyerekeket, ahol a lélektelen Süvöltők hadserege biztosítja az aranyhajú Grófnő uralmát.
Kate és testvérei hamarosan elképesztő kalandokba bonyolódnak, amelyekben vannak rab gyerekek, váratlan szövetségesek, vérszomjas farkasok, föld alatti ütközetek, egy ragyogó, kísérteties gömb, kardforgató óriások, és három hihetetlen erejű varázskönyv, amelyeket meg kell találni.

Az akcióban, humorban és érzelmekben gazdag A Smaragd Atlasz csak az első szakasza Kate, Michael és Emma utazásának különös, veszedelmes tájakra és önmagukba: három gyerek története, akik eredetileg a családjukat akarták megtalálni, de végül az egész világot kell megmenteniük.
 

 

A könyvajánlók és a könyvborítók a www.moly.hu-ról származnak.