Ifjúsági könyvajánló (2021. január)

Bertman,  Jennifer Chambliss: Könyvvadászok
Könyvvadászok sorozat

Az élet egy játék, amelyben a könyvek a zsetonok!
Emily bohém szüleinek mániája, hogy minden évben új helyre költöznek. Most éppen San Francisco következik, ami legalább jó hír, hiszen itt van a Könyvvadászat központja.
Emily lelkes könyvvadász: a játék lényege, hogy bárki bárhol elrejthet egy könyvet, a megtaláló pedig egy online rendszer alapján pontokat kap.

Amikor Emily a városba érkezik, a Könyvvadászat kitalálóját, aki éppen egy új játék bejelentésére készül, megtámadják. Ijedtében elrejti a nála lévő, teljesen egyedi kiadású könyvet. Emily újdonsült barátjával véletlenül bukkan a könyvre, és a csapat a könyvvadászaton keresztül nyomozni kezd.
Az értékes könyvre azonban másoknak is fáj a foga, így indul a versenyfutás. Vajon kinek sikerül előbb megfejtenie a rejtvényeket?

Dawson, Delilah S.: Fekete Torony
A galaxis peremén

Az Első Rend erőitől elszenvedett megsemmisítő vereség után Leia Organa tábornok megbízta ügynökeit, hogy keressenek szövetségeseket, búvóhelyeket és fegyvereket.
Legjobb kémje, Vi Moradi talán egyszerre lelt rá mindháromra a galaxis peremének egyik félreeső zugában.

A Batuu buja erdők, veszélyes hegyek és megkövesedett, gigászi fák bolygója a galaktikus térképek legszélén, az utolsó lakott világ a rejtélyes Vad Űr határán. Központja, a Fekete Torony Helyőrség szerencsevadászok, csempészek és kétes hírű kalandorok gyűjtőhelye, akik ezen a távoli világon rejtőztek el a kíváncsi tekintetek, és a nem kívánt bonyodalmak elől.
A zsiványok nem fogadják szívesen az Ellenállás ügynökét, akinek nyomában hamarosan egy rohamosztagosokkal teli hajó is leszáll a bolygón…

Han, Jenny: A nyár, amikor megszépültem
Nyár-trilógia

"Ebben a könyvben mindaz benne van, amire minden lánynak szüksége van nyáron.”
Ahogy beköszönt a nyár, Belly maga mögött hagyja az iskolai életét, és Cousins Beachre menekül, oda, ahol élete minden eddigi nyarát töltötte.
A nyaralóban nemcsak otthon érzi magát, távol az otthontól, de a számára legkedvesebb emberek veszik körül: Susannah, édesanyja legjobb barátnője a fiaival, Conraddal és Jeremiah-val. Belly azóta üldözi a szerelmével Conradot, amióta az eszét tudja, de mindennél jobban reménykedik abban, hogy ez a nyár más lesz, mint a többi.

Bár megjelenik egy új srác, Cam, aki egy kicsit elvonja a figyelmét, és Conrad testvére, Jeremiah is sóvárgó pillantásokat vet rá, Belly szíve már Conradé. Vajon a fiú is neki szánja az övét? Tényleg olyan nyár áll előttük, amely mindent megváltoztat?

 

Ozoróczy Viktória: A földközi-tengeri kaland

Petra számára szokványos családi nyaralásnak indult az egész. Unalmas társaságban izgalmas könyvek olvasásával eltöltött kikapcsolódásnak. De hiába tervez az ember érettségi előtt, tizennyolc évesen bármit is, az élet úgyis átírja azt.
Nóri egy egyszerű születésnapi anyja-lánya utazásra készült. Szerette volna, ha frissen elvált édesanyját újra felszabadultnak, gondtalanul boldognak látja.
Dávid a haverokkal vágott bele a hajóútba. De csak azért állt rá, hogy velük menjen, mert azt gondolta, így egy kellemes hetet tölthet szenvedélyének, a fotózásnak hódolva.

Arra azonban egyikük sem számított, hogy a kiránduláson olyan kalandokba keverednek majd, amelyekre sem álmaikban, sem rémálmaikban nem gondoltak volna, és hogy olyan élményekkel gazdagodnak, amelyek egy életre szólnak.

Steinkellner, Emma : Egy kis boszi naplója

A VARÁZSLAT NEHEZEBB, MINT AMILYENNEK LÁTSZIK.
A tizenhárom éves Luna Hush imád mindent, ami boszorkányos. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a boszorkányság a valóságban nem olyan, mint a filmeken, könyvekben vagy kísérteties történetekben.
Amikor néhány nyolcadikos gyerek piszkálni próbálja halloweenkor, valami nagyon furcsa dolog történik. Kiderül, hogy a Massachusetts állambeli Kramerville-ben évszázados boszorkánydráma játszódik. És a meglepetés: Luna családja van az egész középpontjában.

Amikor a lány ereje megmutatkozik, a dolgok teljesen elszabadulnak. Befogad egy beszélő macskát, belép egy varázsnaplóba, és rejtett világot tár fel. Nemzedékekkel korábbi titkok tárulnak fel, ahogy Luna feltárja a város, családja és önmaga bonyolult örökségét.

 

A könyvismertetések és a könyvborítók a www.moly.hu-ról származnak.