Ízelítő új könyveinkből

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról : hogyan születnek a csillagok?
Ez a könyv Rókapapa meséje a világ keletkezéséről. Alkotója, a grafikusként is elismert Farkas Róbert először angol nyelven, közösségi finanszírozással valósította meg, most pedig a világmindenséget fürkésző magyar gyerekek is választ kaphatnak kérdéseikre. Ez a könyv az Eszes Róka-sorozat első darabja, amelyet Raffai Péter, az ELTE Atomfizikai Tanszékének asztrofizikusa a jövő felfedezőinek ajánl. 
Ez a könyv az első könyved az univerzumról.

Horst, Jørn Lier: Sötét alak akció
Valaki hatalmas, mély gödröt ásott az ösvény közepén. Oliver későn veszi észre, és átbucskázik a bicikli kormányán. Ki tehet ilyet? És miért? Tiril és Oliver vizsgálódni kezd. Először a gazzal benőtt Mezőn, majd a kihalt Berkenye-laknál. Aztán előkerül egy régi térkép, különös jelekkel. Vajon sikerül-e megfejteniük a rejtélyt? 
Jorn Lier Horst, akit Norvégia egyik legjobb krimiszerzőjének tartanak, ezúttal gyerekeknek írt krimisorozatot. A szerző korábban nyomozóként dolgozott a rendőrségen, a 2. számú nyomozóiroda egyes részeinek cselekményét is a valóságból vette. Gyilkosság, rablás, ujjlenyomatok, vér- és lőpornyomok. Nagy rejtélyek, csúf hazugságok és elhallgatott titkok. 
Amiről olvasol, akár meg is történhetett. Akár veled is megtörténhetett volna… 
Mindez persze most a gyerekeknek szól! 
Új gyerekkrimisorozat színes illusztrációkkal 6-10 éveseknek.

Lackfi János: Koszfészek és átjárótitok
Jelszó: tükörtojás. Hárs, a tigris titkos tanácskozást hív össze, de csak az léphet be, aki tudja a jelszót. Persze Biztibácsi előtt úgy kell tenni, mintha csak focizni készülnének. Megtalálják a Dombontúli lakópark lakói a titkos átjárót? Küldetés indul, és új, tüskés lakó is érkezik.

Maruyama, Chihiro: Pierre, a labirintusnyomozó : a labirintustorony rejtélye
Mr X-nek, a fantomtolvajnak ördögi terve van!
Azt forgatja a fejében, hogy ellopja Labirintusváros legdrágább kincsét, ami a Labirintustorony tetején világít. Pierre és barátnője, Carmen kapják a feladatot, hogy a legügyesebb labirintusnyomozók segítségével megoldják a feladványokat, megvédjék a Labirintus-kockát és megállítsák Mr X-et. 
Segíts nekik, mielőtt lejár az idő! 
Haladj végig a bonyolult útvesztőkön, keresd meg az elrejtett tárgyakat, és oldd meg a különleges rejtélyes feladványokat ebben a csodálatosan illusztrált labirintuskönyvben!

Szimonidesz Kovács Hajnalka: Cifra palota
A Ringató-könyvek legkisebbeknek szóló sorozatában Gróh Ilona válogat a legnépszerűbb énekekből. Ebben a lapozóban a Cifra palota és a Hopp, Juliska kezdetű dalt Szimonidesz Hajnalka varázslatos rajzai kísérik.

Wallace, Karen: Tündéri esti mesék 
Az angyaloknak megvan az a képességük, hogy óvjanak bennünket, láthatatlanul vezessék lépteinket mindennapjainkban. A kötetben szereplő mesék bemutatják gyermekének az angyalok gyöngéd, szerető energiáit. Történeteik egyszerre varázslatosak és lenyűgözőek, olyan helyszínekkel és szereplőkkel, amelyek minden gyermek képzeletét megragadják. Könyvünk módot kínál arra, hogy gyermeke belekóstoljon a meditáció és a vizualizáció technikáiba, melyek segítenek fejleszteni kreativitását és önbizalmát, miközben ellazítják, hogy pihentető alvást biztosítsanak számára.