Ízelítő új könyveinkből (2019.08.15.)

3-5-8 ​perces mesék utazáshoz és kalandozáshoz
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után! Itt egy gyűjtemény, amiből választhattok 3 perces mesét, ha későn kerültetek ágyba, 5 perces mesét, ha kicsit több időtök van még, sôt akár 8 perces mesét is, ha hamar sikerült fogat mosni. Akár vízpartra utaztok, akár nagyokat kirándultok az erdőben, ha városnézéssel vagy a játszótéren töltöttétek az egész napot, elalvás előtt válogassatok Marék Veronika, Berg Judit, Dániel András és még 16 nagyszerű kortárs magyar szerző utazós, kalandozós meséiből!

Berg Judit: Lengemesék ​színekben
A Lenge Mini-sorozat kötetei a Lengemeséket szerető családok legkisebbjeinek szólnak.
Ugye milyen színes a világ? Nézz körül, és meséld el, mit látsz! A Lengemesékből ismerős szereplők és tárgyak segítenek.

Scott Cavan: Star ​Wars – Dönts és lapozz! – Obi-Wan és Anakin küldetése
Kaland, játék, kockázat a messzi-messzi galaxisban!
Mentsd meg Yodát!
A fogságba ejtett mestert Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker igyekszik kiszabadítani, amikor hirtelen a semmiből…
Csak rajtad áll, mi lesz a történet vége! Segíts a jediknek megküzdeni a csatadroidok és a titokzatos martalócok csapatával, hogy sikerrel zárják a küldetést.
Ez a könyv húsznál is több lehetséges befejezést tartalmaz. Te melyiket választanád?

Vivian French: A ​macerás medve
Vajvári J. Samu minden vágya, hogy Igazán Nemes Lovag legyen, de van egy kis bökkenő: a szülei elutaztak, ezért a szomszéd kastélyban kell élnie a nagynénjével, a bácsikájával és az unokatestvérével, Szilvával. Samu talált egy mágikus pergamentekercset, amelyből megtudhatja, mi az a hat feladat, amelyet teljesítenie kell, hogy lovaggá váljon. Hűséges Társa, Szilva segítségével Samu két feladatot már sikeresen végrehajtott. Most egy derék kard keresésére indul, de küldetésében hátráltatják a Nemes Cselekedetek, amelyeket el kell végeznie. Lehet, hogy soha nem találja meg a kardot, ha folyton morcos törpéken, együgyű medvéken és egy szigetnyi apró tündéren segít – de hát nem ez a dolga egy Igazán Nemes Lovagnak?

Kiss Judit Ágnes: A ​tündérkeresztanya
AZ A BAAAJ… …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is! Még szerencse, hogy Keri, a varázslatos tündérkeresztanya csak pördül, fordul és dalolni kezd, és máris egy csapásra megoldja az összes gondot! Kiss Judit Ágnes költő és meseíró lírai, de mégis humoros mesevilágát Szulyovszky Sarolta különleges illusztrációi teszik teljessé. Ezt olvasd a Babaróka után!

William Shakespeare - László Noémi: Vízkereszt, ​vagy amit akartok
Egy hajótörött ikerpár, két búslakodó nemes és házaik népe, szövevényes helyzetek és a mindent elsöprő szerelem, szóval Vízkereszt, vagy amit akartok! A Holnap Kiadó új sorozatában prózára ülteti át a klasszikus drámákat, és humoros formában viszi közel a fiatalokhoz a színház csodálatos világát.

Szunyoghy András: Csendélet ​rajzolása
Szunyoghy András 12 részes könyvsorozata magában foglalja mindazt, ami a rajzolás technikáinak és műfajainak elsajátításához szükséges. Ajánljuk mindazoknak, akik most kezdenek foglalkozni a rajzolással, és azoknak is, akik meglévő készségeiket szeretnék továbbfejleszteni. Mindehhez kötetenként több mint 100 rajz ad szemléletes útmutatást.

Varró Dániel: A ​szomjas troll
Varró Dánieltől rég várunk egy olyan mesevilágra, mint amilyet a Túl a Maszat-hegyenben teremtett. Ebben a skandinávoskodó mesefüzérben a szörnyű zord fjordok világába kalauzolja olvasóit. Megidézi és „varródanisítja” az északi és a kelta folklór néhány jellegzetes alakját: trollokat, mocsári goblinokat, orkokat, leprikónokat, hableányokat és hablegényeket. Van itt troll-legenda, finn minieposz, Andersen-paródia, sőt, tetszés szerint lehetünk főhősei egy vikinges gyerekfantasynek. A lapokon megelevenedő izgalmas, eseményekben és szójátékokban gazdag világban mindenki ráismerhet saját családi történeteire, ismerőseire és legfőképpen önmagára, amiben sokat segítenek Maros Krisztina pompás képei.