Könyvajánló (2016.12.29.)

ÚJDONSÁGAINKBÓL AJÁNLJUK!

Miért kacag a patak?
1700 találós kérdés

Izgalmas játék, tartalmas szórakozás kicsinek és nagynak egyaránt a találós kérdés. A játszó ember kilép a rohanó időből, a mindennapok nyűgéből, a monoton tevékenységekből. Valami más, rejtélyes világba utazik, ahol megtapasztalhatja másik énjét, felfedezheti lelke, szelleme egyéb zugait is, majd elégedettséggel és jó érzéssel telve tér vissza, ha lejár a játékidő. Ilyen minden játék, és nagy valószínűséggel így születhettek a találós kérdések vagy találós mesék is. Jó alkalom volt erre a közösségi munka, a kukoricahántás, vagy a hosszú téli esték unalmából való menekülés, a vigadás közös eseményei (leánykérés). 
Ma sincs ez másképp, a képlet egyszerű: körülírok egy tárgyat, jelenséget, ti pedig találjátok ki hasonlóság alapján, mi lehet az? Mondhatom egyszerűbben, szűkszavúan, de mondhatom művészi rímben is a feladványt, – ragadd meg a lényegét, élesítsd az elméd, forgasd meg jól agyadban és mondd ki mihamarabb a választ! 
Válogatásunkban mindenki találhat kedvére valót, régebbieket és újabbakat, gyermeknek és érettebbeknek szólót. Azt ajánljuk, játsszuk minél többet, családban, óvodában, iskolában, és baráti társaságban, ne hagyjuk feledésbe menni gazdag népi, nyelvi hagyományunk!

Miért kacag a patak?


Nényei Pál: Az irodalom visszavág 2.

Végre eljött a nagy pillanat, amit annyira vártunk: 
az Irodalom másodszor is visszavág! 
Ebben a másodikban már az… az Irodalom születéséről…? 
-– Ó. Ugyanarról szól mind a két kötet? Újra megteremtik a Világot, és vele a Szót, az Irodalmat? 
– Igen, pontosan ez a helyzet. Ebben a második kötetben kiderül, hogy Zeusz és Jupiter után (szabadon) bizony egy másik Isten is teremtett egy világot – és ez is a mi világunk! És e kettô csodás találkozásból született meg az, amit ma Irodalomnak nevezünk. Ez a másik Isten, a zsidóké és keresztényeké elég sokban különbözik 
az antik istenektôl. Szigorúbb és engedékenyebb is egyben. Jobban is ismerjük ôt, épp ezért nehezebb róla gondolkodnunk. Róla és a Könyvrôl, amibôlaz emberiség megismerhette: a Bibliáról. 
A Paradicsomkertben indul ez az izgalmas és felkavaró szellemi utazás, amelynek utolsó állomása Dante Isteni színjátéka.
Ez a második kötet, de hamarosan jön a folytatás!

Nényei Pál: Az irodalom visszavág

Lackfi János: Szerelmi nyomozás

„SZERINTEM A BÁLINT TÖK HELYES, TOTÁL BELEZÚGTAM… LOVE” – egyik nap ilyen feliratú levélkére bukkan Bálint, aki az egyik legjobb fej srác a „laza osztályban”. Elkezd nyomozni, vajon ki érdeklődhet ennyire az ő szerelmi ügyei iránt… Merthogy lennének neki szerelmi ügyei, ha végre megtalálná azt a lányt, aki ezt a levelet írta… Igazi kamaszregény!

Lackfi János: Szerelmi nyomozás


Walt Disney – Zootropolis
Állati nagy balhé

Zootropolis az a város, ahol bárkiből bármi lehet, és Judy Hopsz, a vidéki nyúl igazi rendőr akar lenni a Zootropolisi Rendőrkapitányságon. Hogy bizonyítson főnökének, Hopsz rendőrtiszt egy különösen nehéz ügy megoldására készül, és kénytelen igénybe venni Nick Wilde, a róka segítségét. Vajon képes lesz ez a nem szokványos páros leküzdeni a természetes különbségeket, és megoldani az eltűnt emlős ügyét? Tudnak majd csapatként dolgozni? 

Mindenre fény derül a könyv lapjain!

Zootropolis

Warren Elsmore: Állatok építőelemekből
40 okos és kreatív ötlet, hogyan építs LEGO – elemekből

Ha tele van a fiók legókockákkal, akkor ez a könyv éppen kapóra jön, hiszen a legózás sosem volt még ekkora buli! A kötet útmutatásait követve új életre kelnek az építőelemek, negyven ötletes állatmodell építéséhez kaphatnak tanácsot az olvasók. Szeretnél pillangót készíteni vagy éppen egy jegesmedvét összerakni? Akkor ez a könyv Neked való!

Warren Elsmore: Állatok építőelemekből


Warren Elsmore:Járművek építőelemekből
40 okos és kreatív ötlet, hogyan építs LEGO-elemekből

Ha tele van a fiók legókockákkal, akkor ez a könyv éppen kapóra jön, hiszen a kötet útmutatásait követve új életre kelnek az építőelemek: negyven ötletes járműmodell építéséhez kaphatnak tanácsot az olvasók. A szemétszállító autóktól a VW Bogáron át akár egy Rolls-Royce típusú luxuskocsit is építhetsz LEGO elemekből.

Warren Elsmore: Járművek építőelemekből