Könyvajánló kicsiknek és nagyoknak 6.

„Az olvasás segít élni, életben maradni, növelni az empátiát, a másik ember és a világ megértését.”
                                                                                                                                           Vekerdy Tamás

 

Konopka, Peter: A kerékpározás öröme - felszerelések, kiegészítők, technika, edzés, egészség

  

Kép forrása: www.bookline.hu

 A sokszínű természet családokat és baráti társaságokat hív, hogy gyalogszerrel, autóval, vagy kétkeréken keressék fel a rövidebb-hosszabb úticélokat. Előkerülnek a tárolókból a környezetkímélő sporteszközök: a bringák, biciklik, kerékpárok.

A szerző a kerékpározást, mint az aktív örömszerzés tényét tárja az olvasó elé. Számos érvet sorakoztat fel kicsik és nagyok számára a hazánkban is egyre kedveltebb sporteszköz használatával kapcsolatosan, mint a szabadlevegőn történő mozgás jótékony hatását, valamint a tájban való gyönyörködés egyik módját. ”A kerékpározás aktív, hosszú távú gyógykezelés”. Részletesen és szemléletesen mutat be felnőttek és gyerekek szempontjából egy új, más lehetőséget a körülöttük lévő világ felfedezésére. A lélekre és testre tett jótékony hatását többféle megközelítésből taglalják a sorok. A balesetmentesség érdekében fontos a kerékpár technikai felszereltsége, annak kiegészítői, és a típusai: használati-, élmény- és sporteszköz.

A családok legfiatalabb tagjai esetében nagy jelentőséggel bír a kerékpár magassága, színe, a minta és a hangzatos név, míg a felnőttek számára a biztonság, valamint a felszereltség. Színes fotók szemléltetik a különböző igénnyel, műszaki felszereltséggel ellátott eszközök sokaságát, köztük túra- és városi kerékpárokat. Ajánlatos e könyv lapjait azzal a tudattal lapozgatni, hogy egy-egy kerékpározás során felmerülhetnek nehézségek az eszköz használatával kapcsolatosan.
Így hasznos feladat lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a fék, a kormány, a váz és a kerék szerkezetének megismerése is. Mindezen szerteágazó információk mellett, az ismeretanyag bővítése folytatódik a ruházat, bukósisak és a cipő vonatkozásában. 

Egy sokrétű tudást nyújtó könyv olvasását ajánljuk, mellyel növelhető az életkedv, az élet minősége, és amely elhozza az egész család számára a közös kikapcsolódást: a kerékpározás örömét.