Könyvajánló kisebbeknek (2019.06.20.)

David Baddiel: Mindennap ​szülinap

Sam tizenegyedik születésnapján semmi különös nem történt. Egészen addig, amíg a szobája ablakából egyszer csak meglátott egy hullócsillagot. Sam emlékezett rá, hogy az anyukája azt mondta, ha hullócsillagot lát, gyorsan kívánjon valamit. Így hát hangosan kimondta, amire a legjobban vágyott: – Bárcsak mindennap szülinapom lenne!

Sam akkor még nem tudta, hogy a kívánságokkal olykor nem árt óvatosnak lenni…

Fantasztikus szülinapi ajándékkönyv a Tökéletes szülő kerestetik című könyv szerzőjétől, David Baddieltől! Ülj fel az élmények hullámvasútjára, és add át magad az önfeledt szórakozásnak!



Czernák Eszter: A ​világ legjobb játszótere

Ádámék új házba költöztek, és döbbenten látják, hogy a ház udvarára beígért játszótérnek híre-hamva sincs. A szüleik hiába telefonálgatnak és dühöngenek, tehetetlenek. Így hát a gyerekek kezükbe veszik az irányítást, és jobbnál jobb játékokat terveznek az udvarba. Lelkesedésük a szülőkre is átragad, és szép lassan az ott maradt építőanyagból közösen megépítik a világ legjobb játszóterét!
Czernák Eszter könyvében rengeteg jó ötletet találhatunk mi is házilag készített kinti játékokhoz, a palackokból készített bowlingon keresztül a parafadugó hajócskákon át az aszfaltra rajzolható autópályáig. De legfőképpen azt mutatja meg a mese, hogy nem kell más, csak egy összetartó csapat, sok szabadidő és jó ötletek, hogy a gyerekek boldogan játsszanak!

 

 


Izmindi Katalin · Przybytek Ágnes: Nagy ​hisztikönyvem

A kisgyermekkori hiszti az a probléma, ami a legtöbb szülőt tanácstalanná teszi. Bár csodamódszerek nincsenek, mesekönyvünk mégis megpróbálkozik a lehetetlennel: a hisztik elűzésére mesék segítségével.

Kötetünkben található rövid mesék 2-4 éves gyerekeknek és tanácstalan szüleiknek íródtak, és olyan mindennapi élethelyzeteken próbálnak segíteni, amikor gyermekünk nem akar felkelni vagy éppen lefeküdni, nem szeretne enni, inni, fürödni, fogat mosni, felöltözni, óvodába menni vagy éppen hazajönni onnan, stb. Mesekönyvünk tehát azokat a problémákat próbálja orvosolni, amivel valamennyi szülő szembesül, amikor gyermeke belép a „rettegett” dackorszakba.



Rotraut Susanne Berner: Misu, ​a kisnyuszi (Misu 1.)

Misunak nehéz napja van, rosszat álmodott, reggel mellé bújik az anyukája. Máskor meg nincs kedve felöltözni, hiába szeretne kimenni hógolyózni. Van, hogy fél az orvostól, de a plüssállatai segítségével erőt gyűjt. Mindig ott van mellett anya és apa, akik válaszolnak a kérdéseire és terelgetik a világ érthetetlen szabályai között. Misu rövid, egyoldalas kis meséi segítenek a legkisebbeknek feldolgozni a mindennapi problémákat.