Könyvújdonságok (2017.09.28.)

Ehrlich, Fred: Olyan nincs, hogy a víziló házat építsen!
A sorozat szokatlanul viccesen adja át a komoly ismereteket a kicsiknek. Szellemes versikék, szövegek és rajzok váltják egymást a könyvek lapjain. Ismerd meg, hol laknak az állatok és az emberek! 3 éves kortól ajánljuk.

30 angol-magyar mese a szeretetről és a barátságról
30 kedves, rövid mese a szeretetről és a barátságról, melyek egyrészt kiváló esti mesék a legkisebbeknek, másrészt segítség a nyelvtanulásban a nagyobbaknak, hiszen minden mese két nyelven, angolul és magyarul is megtalálható a kötetünkben.


Szabó Viktória: A ​porcelánbaba 
„Az egyik sarokban azonban hirtelen motoszkálás támadt. A nagy barnamedve volt az. Mindig ő ébredt elsőnek, a többiek csak utána mertek nyújtózkodni, mozgolódni.” 
Egy szépséges porcelánbaba, egy mogorva bohóc, labdázó plüssmackók, civakodó játékautók, varázslat, tündérek, és sok-sok kaland a gyönyörű törpe királykisasszonyért. 
Szabó Viktória első kötete telis-tele van csodákkal, elképesztő helyzetekkel, elvégre egy gyerekszobában sohasem lehet unatkozni. Akkor sem, amikor leszáll az est, s csend borul mindenre…

Legyél ​te is madármegfigyelő!
Hogyan tesztelheted le a madarak memóriáját? 
Milyen madáretetőt érdemes a kertedbe építeni? 
Hogyan ismerheted fel a madarakat tollukról, röptükről? 
Könyvünk több mint harminc izgalmas, otthon is elvégezhető kísérleten, tevékenységen és szabadtéri feladaton keresztül vezet be a madarászat világába.


Vorderman, Carol : Segíts ​a gyerekednek! – Zene lépésről lépésre 
Kötetünk életkortól, hangszertől és tudásszinttől függetlenül segít a zeneelmélet megértésében és elsajátításában. Az alapismeretektől halad az olyan összetettebb zenei fogalmak felé, mint az akkordok, skálák és zenei formák, így saját tempónkban egészíthetjük ki vagy fejleszthetjük tovább tudásunkat. 
A színes illusztrációk és a CD-melléklet hanganyagai a zenetanulás bármely szakában hasznos segítséget nyújtanak gyereknek, szülőnek és tanárnak egyaránt.

Budai Éva: Tanárnőkérem
Játsszunk? 
Játsszunk!
Mintegy két és fél évvel ezelőtt indult a legnagyobb közösségi portálon a Tanárnőkérem oldal. Már a kezdetektől elhatározott szándék volt, hogy irodalmi, műveltségi és nyelvi játékok is lesznek ott a versek mellett. Igen gyorsan és egészen meglepően vált népszerűvé. Sokan küldték el a megfejtéseket, de még többen voltak azok, akik elkérték a játékokat, feladványokat. Fakultációra, alapórára, baráti találkozóra, családi összejövetelre.
Ez az érdeklődés adta az ötletet, hogy a játékokból könyv készüljön. A szerkesztés során alakult ki a koncepció, hogy 100 (10 x 10) műveltségi és 50 (5 x 10) nyelvi játék legyen benne. A feladványok nehézsége és hosszúsága természetesen eltérő. Fel lehet használni akár röpdolgozatnak, számonkérésnek is. Ám mindenekelőtt JÁTÉK.
Tehát mindenki AKKOR, amikor akarja; ANNYIT, amennyit akar; OTT, ahol akarja - játsszon!
Miért is? Mert játszani jó. Mert játszani mindenki szeret. Mert a játék elűzi az unalmat, elfeledteti a bánatot, vagy csupán csak szórakoztató.
Ez a könyv CSAK ezt akarja: szórakoztatni. De ha közben tanít is – az nem a véletlen műve.