Olvassunk együtt! (2017. 2.)

Hát ez mi a szösz? – kérdezheted, ha ezt a felszólítást olvasod.

A válasz: internetes játék, vetélkedő és élményszerzés egyszerre.

Ne ijedj meg, nem kell állandóan a könyvtárban lenned! Elég, ha a honlapon megnézed, mit olvasunk éppen. Kikölcsönzöd a könyvet, elolvasod ( ha nagyobb terjedelmű, akkor több részletben), megoldod a hozzá tartozó furfangos feladatokat és beküldöd a megadott határidőre a könyvtár címére: javtk@dfmvk.huHa nincs otthon interneted, azt is megoldjuk a könyvtárban. Segítünk, ha elakadsz valamelyik feladatnál. Bárki javasolhat könyvet, ha olyant olvasott, ami nagyon tetszett.

Közben élményekhez jutsz az olvasmányok által, de részt veszel egy vetélkedőben is. A legjobbak a tanév végén könyvjutalmat kapnak, és minden játékos olvasó találkozhat egy híres íróval vagy költővel.

 

Pék Rea – Ilyés Juli: A Kékmandulafa erdő hősei

A gyönyörűen illusztrált könyvben egy rövid, de annál tartalmasabb mese olvasható az összetartás erejéről. A következő 15 szó bármelyikéhez könnyedén társítható a mese valamely szereplője vagy eseménye:

magányosság, csúfolódás, gúnyolódás, barátság, rosszindulat, kíváncsiság, bátorság, hírnév, bosszú, furfang, ellenállás, összefogás, segítség, bűnbánat, megbocsátás

A történetet elolvasva bizonyára nektek is eszetekbe jut egy olyan esemény, amely veletek, osztálytársatokkal, barátotokkal, rokonotokkal, ismerősötökkel történt.

Feladat:

  • Írjatok le egy eseményt max. 20 mondatban, amelynek tanulsága az összetartás ereje!
  • Adjatok a történetnek rövid, figyelmet felkeltő címet!
  • A felsorolt szavak közül legalább 5 szerepeljen a fogalmazásban, ezeket aláhúzással jelöljétek!
  • Mindenkitől EGYÉNI megoldást várok!
  • Nevet, iskolát, osztályt ne felejtsetek el feltüntetni!

 

Kérjük a feladatot 2017. április 21-ig küldjétek el a javtk@dfmvk.hu címre!