Figyelem! Fontos felhívás!

Új könyveinket ajánljuk!

Wand Coven: Garabonci Gréti nagy titka

Garabonci Gréti eddig magántanuló volt, s most élete egyik legnehezebb napjára készül: először kell iskolába mennie. Grétinek egyáltalán nincs kedve suliba járni, így aztán nem is csoda, hogy az első reggel meglehetősen rosszul indul. Az egyik lány büdösnek nevezi, majd a rajzórán tönkreteszi az általa festett képet. Szerencsére akad egy barátnője is: Liza, aki átsegíti a kezdeti problémákon Grétit. Azt, hogy mit talál ki a kislány, hogy elviselhetőbb legyen számára az iskola, s hogyan akarja leszerelni a bajkeverő Rozalindát - már ebből a könyvből és a folytatásából megtudhatjátok.

Egyszer volt... : az emberi test képes enciklopédiája

Mester és barátai, azaz Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű rajzfilmhősei ezúttal az emberi testben kalandoznak és közben bemutatják, hogyan épül fel, miként működik a szervezet. Látás, hallás, légzés, vérkeringés, az immunrendszer – testünk megannyi csodája, melyek felfedezését és megértését egyszerű ábrák, színes fotók és világos leírások segítik. Akárcsak korábbi, az emberiség történetét bemutató enciklopédiánk, ez a kötet is szórakoztatva, játékosan tanít fontos ismereteket az ifjú olvasóknak.

Rupert Matthews: Őslények

A 100 állomás - 100 kaland című sorozat kötete először a földtörténeti korszakokról ad áttekintést az olvasóknak. A könyvből kiderül, hogyan jelentek meg az első élőlények a vizekben, a szárazföldön és a levegőben. A részletes leírások mellett sok helyen apró érdekességek is szerepelnek: a leletek felfedezésének körülményeiről vagy az őslények becsült méretéről. A könyvben a dinoszauruszokról és a kihalásukat követő időszak lényeiről is sok hasznos információt találhatnak az érdeklődők.

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény Ovi

Két rövid történet található a kötetben: az elsőben a kis nyúl, Kicsi Mimi és családja új üregbe költözik, a másodikban a kicsi nyuszi óvodába megy. Az oviban Mimi jelet választ magának, majd a játszósarkot is felfedezi, élményeit pedig anya buzdítására még egy varázslatos naplóban is összegzi.

Udo Weigelt: Mia ​és a macskamedve

Mia szüleivel egy új házba költözik, de az új helyen nem indul zökkenőmentesen az élet. A kislány nem találja kedvenc plüssállatát, Nyuszkót, aki nélkül még aludni sem tud, ráadásul az egyik doboz felől furcsa zajok jönnek...