Új könyvek (2020. november)

Benyák Zoltán: Képtelen történet

Max történeteket ír. Különlegeseket, vicceseket, fantasztikusakat. Ez a munkája, és jól csinálja. Olyan jól, hogy észre sem veszi, a meséiben él. Egy olyan világban, ahol a történetei veszik körbe: hősök, fura lények, vad tájak.
Ám egy napon bekopogtat az egyik szereplője, egy szemtelen kislány, és arra kéri, segítsen megtalálni az egyik történetben elveszett holmiját. Max belemegy a dologba. A lánnyal az oldalán kilép biztonságos tornyából, és a kalandok rögtön elsodorják. Egyenesen a szörnyek, legendák, gonosz tervet szövő szereplők világába.

Benyák Zoltán páratlan fantáziával alkotta meg új regényét. Újra átélhetjük az Alíz csodaországban, vagy Óz, a nagy varázsló élményét. Lehetünk gyerekek, elengedhetjük a fantáziánk, együtt nevethetünk, aggódhatunk hőseinkért a Képtelen történet minden egyes oldalán.

 

A. A. Fernández - A furcsa állatok csodás világa

Nem is hinnénk, mennyi apró állat él körülöttünk. Néhány Közülük szinte teljesen láthatatlan a hétköznapi embernek. Vannak közöttük ritkaságok, valóságos „őskövületek” is, és olyanok, amelyek szerte a világok elterjedtek. Ott élnek a földben, a vízben, a levegőben ezek a furcsa állatok, amelyek kifinomult zsákmányszerzési módszereket, vagy éppen halálos védőeszközöket fejlesztettek ki.

Ebből a könyvből közelebbről is megismerheted ezeket a rovarokat, bogarakat, pókokat, gyíkokat és más apró állatokat. Ismerd meg különleges világunkat, hiszen többségük közelebb él hozzánk, mint gondolnánk.

 

Lene Kaaberbol - A sárkány hívása 
Igazlátó krónikák sorozat első kötete


 

Dina olyan képességgel bír, amiért az emberek nem szeretnek a szemébe nézni. Ha Dina belenéz valaki szemébe, látja annak bűneit, olyan titkokat, amiért szégyenlik magukat, az igazságot; így az emberek kerülik a lány pillantását.
Egy napon Dunark királyát, állapotos feleségét és négy éves fiukat meggyilkolják. A tettes úgy tűnik a király legidősebb fia, Nicodemus Ravens, aki ájulásig italozott, majd tőrrel a kezében találtak rá.

Dina édesanyját Melussina Tonerre „boszorkányt” hívják, hogy nézzen bele a férfi szemébe, és igazolja bűnösségét, azonban az események egészen más irányt vesznek. Melussina nem lát semmit Nicodemus tekintetében.
A nőt börtönbe vetik és megkezdődik Dina harca, hogy kihozza anyját mielőtt Dunark sárkányai elé vetnék.

 

Angelika Lenz - Ismerd meg a természetet!

A természet végtelen számú felfedeznivalót tartogat. Könyvünk segítségével a kisiskolások megismerhetik a különböző élőhelyek – városok, kertek, rétek, szántó földek, erdők, folyók, patakok, tavak, tengerek és hegyek – élővilágát.
A sokféle növényt és állatot bemutató kötet remek segédeszköz lehet a környezeti neveléshez.


Licia Troisi - Gyilkosok szektája
Égvilág trilógia

Egy lány. Egy sors. Egy átok.
Árnyéknak hívják, ő a tolvajok legjobbika.
Az erdőben bujkál évek óta. Korán megtapasztalta a világ borzalmait. 16 éves, a neve Dubhe. A rettegett Testület szerint kiválasztott, egyike a Halál Gyermekeinek, akiknek tökéletesen el kell sajátítaniuk az ölés művészetét. Gyermekkora óta menekül végzete és a gyilkosok szektája elől, mígnem egy éjjel borzalmas átok pecsételi meg a sorsát.

Úgy tűnik, az átok feltörhetetlen, gyógyíthatatlan. Orvosságot és enyhülést a Gyilkosok szektája kínál a lánynak.
Cserébe azonban a lelkét akarják.
És Dubhe elindul Éjföldre, a Fekete Isten Templomába, a Testület titkos székhelyére, hogy időt – és talán életet – nyerjen.

 

 

A könyvajánlók és a képek a www.moly.hu-ról származnak.